Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο 95% η πληρότητα στην Αλόννησο – Σε ετοιμότητα για τον πρώτο υποβρύχιο γάμο

Το 95% έφτασε η πληρότητα στο νησί της Αλοννήσου, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τους εκπροσώπους του τουρισμού να εκτιμούν, πως το επόμενο διάστημα μέχρι και τις 20 Αυγούστου μπορεί να αγγίξει και το 100%.

Ξένοι τουρίστες ήδη “κατακλύζουν” το νησί, ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι για την εξέλιξη του εσωτερικού τουρισμού, λόγω της αύξησης του κόστους μετακίνησης για τους Έλληνες επισκέπτες.

Πόλος έλξης για τους εκδρομείς του τριημέρου ήταν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοικτής θαλάσσης με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Θεσσαλίας-ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και τον Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης.

Όρκοι αιώνιας πίστης στον βυθό των Σποράδων

Μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και τα διάφορα καταδυτικά σημεία, τα τελευταία χρόνια η κατάδυση στην Αλόννησο έχει γίνει τρόπος ζωής!

Ήδη μάλιστα έχει προγραμματιστεί ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στο νησί για τα τέλη Αυγούστου, στο ναυάγιο της Περιστέρας. Τον γάμο θα τελέσει ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος μετά τα σχετικά μαθήματα έχει λάβει πιστοποίηση κατάδυσης.

Το ζευγάρι, ο δήμαρχος και οι μάρτυρες καταδύονται στον βυθό της θάλασσας για την τέλεση του γάμου. Ο δήμος προσφέρει δωρεάν για το 2022, την οργάνωση της τελετής, ενώ τα καταδυτικά κέντρα, που δραστηριοποιούνται στο νησί θα παρέχουν δωρεάν τον εξοπλισμό και μαθήματα κατάδυσης σε όσους δεν γνωρίζουν το σπορ.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More