Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στράτης Ελισσαίος: Έκθεση φωτογραφίας στην Τήνο – Στο επίκεντρο οι γρανιτένιοι όγκοι του νησιού

Ο Στράτης Ελισσαίος εκθέτει το φωτογραφικό του Lithi-ον, στο φεστιβάλ της Τήνου. Ο φωτογραφικός του φακός αναζητά μία ιδιαίτερη επικοινωνία με τους γρανιτένιους όγκους που βρίσκονται στο συγκεκριμένο νησί.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου:

Μία σιωπηλή συνομιλία εγκαθίσταται και με έναν αμφίδρομο τρόπο, οι γρανίτες απαντούν σε αυτή την πρόσκληση δωρίζοντας την αποκάλυψη μορφών που κρατούν καλά κρυμμένες και ενσωματωμένες στους όγκους τους. Απελευθερώνουν τις μορφές αυτές από το περίβλημά τους και τις στέλνουν απομονωμένες από οποιαδήποτε περιττή πληροφορία στον θεατή.

Στην αναζήτηση αυτή βρίσκει προσωρινό καταφύγιο μέσα στα «κελιά» που υπάρχουν διάσπαρτα στην ύπαιθρο του νησιού. Αποκαλύπτει κρυμμένες εικόνες τους, αποτυπώνοντας την συσσωρευμένη ενέργεια και τις ποιότητες που ενυπάρχουν στα πέτρινα κελιά, όχι με μία μεταφυσική θεώρηση, αλλά προσπαθώντας να βρει φυσικούς διαύλους επικοινωνίας με το παρελθόν. Επιχειρεί να διερευνήσει και να αποκαλύψει τα μυστικά τους. Να επικοινωνήσει με την ζωή που έχει βιωθεί, να συναντηθεί με τις εικόνες που έχουν ειδωθεί, στους ιερούς αυτούς χώρους.

Με το Lithi-ον του ο φακός του Στράτη Ελισσαίου συνομιλεί με την μητέρα Φύση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More