Συνάντηση Γ. Κεφαλογιάννη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για έργα υποδομής στο Ρέθυμνο

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με έργα υποδομών του Ρεθύμνου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας υλοποίησης του σχεδιασμού του Υπουργείου για την τρέχουσα περίοδο, σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής των Αποφάσεων ένταξης στο Τομεακό Πρόγραμμα (ΕΠΑ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:
• Για το έργο κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου, με αυξημένο προϋπολογισμό 8,5 εκ. Ευρώ.
• Για τη μελέτη της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου προϋπολογισμού περίπου 800 χιλ Ευρώ, η κατασκευή της οποίας αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω του Υπουργείου Υγείας από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Κατόπιν της εξασφάλισης απαιτούμενης χρηματοδότησης αναμένεται μέσα στον Ιούνιο και η δημοπράτηση των αντίστοιχων δημοσίων συμβάσεων από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»

Σχετικά με το έργο κατασκευής του Φράγματος Ποταμού Πλατύ, εξασφαλίστηκε η δημοπράτηση εντός του 2022 ενώ συζητήθηκε εκτενώς και η πρόταση του κ. Κεφαλογιάννη για τη διερεύνηση εναλλακτικής δυνατότητας χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να εξασφαλιστούν το συντομότερο δυνατό οι απαιτούμενοι πόροι για την άμεση δημοπράτηση του ωριμότατου από άποψη μελετών έργου κατασκευής του Ταμιευτήρα Πλατύ Π.Ε. Ρεθύμνου και του αγωγού μεταφοράς νερού στον ταμιευτήρα της Φανερωμένης Π.Ε. Ηρακλείου.
Σχετικά με το ΒΟΑΚ, έγινε μια αναλυτική συζήτηση για την πορεία του έργου με τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώνει το Ρεθεμνιώτη Βουλευτή ότι αναμένεται πολύ σύντομα η έκδοση της ΑΕΠΟ για το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης και αυτού του τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου.
Σχετικά με το υδατοδρόμιο Ρεθύμνου, υπήρξε ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διοικητικές πράξεις, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πόροι που είχε προβλέψει κατά τη θητεία του ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ο κ. Κεφαλογιάννης, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου η κατασκευή της υποδομής του δικτύου υδατοδρομίων στην Κρήτη.
Τέλος, συζητήθηκε η εξέλιξη του διαγωνισμού για το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy