Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζεται η χορήγηση βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές στο Δήμο Τυρνάβου

Ο Δήμος Τυρνάβου με ανακοίνωση του ενημερώνει τους δημότες ότι τροποποιήθηκε η Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας  η οποία προβλέπει την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί ή θα αποσυνδεθούν από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και τις 30-06-2022.

Οι ενδιαφερόμενοι, για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 30-6-2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για υποβολή αίτησης :

Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1)του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού.
Εκκαθαριστικό του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α., για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με
την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής
υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.
Αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι προς εξέταση δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, στο Γραφείο του ΚΑΠΗ του Δήμου Τυρνάβου στη Πλατεία Αγοράς στον Τύρναβο.

Για την υποβολή των αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής –Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Τυρνάβου και στο τηλέφωνο 2492024355, 2492350127, Υπεύθυνη  Αννα Σκουλαρίκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More