Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ

Δεν διαφοροποιεί την στάση του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να κηρύξει τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις παράνομες. Πρόσκληση για διάλογο τόσο από την διοίκηση όσο και από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο οποίος επισημαίνει ότι δεν πρέπει να μείνει χωρίς λεωφορεία η πόλη.

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους Θεσσαλονικείς καθώς η πόλη για ακόμα μια μέρα μένει χωρίς λεωφορεία από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι. Η απόφαση του πρωτοδικείου να κηρύξει τις στάσεις εργασίας παράνομες φαίνεται να μην πτοούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούν και την επαναφορά του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Κάλεσμα προς την πολιτεία να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, αλλά και προς τους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου, απευθύνει με δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το σωματείο εργαζομένων προγραμματίζει στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι για τις 11, 15 και 20 Ιουλίου. Στις 13 Ιουλίου, από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ 24ωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 22 Ιουλίου.
Πάντως οι εργαζόμενοι φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More