Σ. Πρωτοψάλτης (Διοικητής Δ.ΥΠ.Α.) στο Πρώτο: Ρεκόρ ενδιαφέροντος για τον Κοινωνικό Τουρισμό- Εντός εβδομάδας τα προσωρινά αποτελέσματα (audio)

«Ρεκόρ ενδιαφέροντος» καταγράφηκε φέτος στις αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022, σύμφωνα με τον διοικητή της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα, 500.000 συμπολίτες μας έκαναν αίτηση για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για 1 εκατ. επιταγές. «Εμείς θα εκδώσουμε 300.000 επιταγές, οπότε θα μπορέσει να ικανοποιηθεί περίπου 1 στις 3» εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης και περιέγραψε τι ακολουθεί στο εξής. «Θα βγάλουμε προσωρινά αποτελέσματα, τους πίνακες με τους επιτυχόντες και αυτούς που δεν έχουν πάρει επιταγή. Όσοι πιστεύουν ότι έχουν αδικηθεί έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση και αφού εξετάσουμε και τις ενστάσεις, θα βγάλουμε τα τελικά αποτελέσματα. Τότε, οι δικαιούχοι θα έχουν έναν μοναδικό αριθμό, θα βγάλουν ένα voucher, μια επιταγή η οποία αποτελείται από έναν μοναδικό αριθμό και θα μπορούν να επικοινωνούν με τα τουριστικά καταλύματα που τους ενδιαφέρουν και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και για να μπορέσουν να κλείσουν και να κάνουν την κράτησή τους» ανέφερε ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α., διευκρινίζοντας ότι η Υπηρεσία δεν εμπλέκεται στην διαδικασία κράτησης καταλυμάτων και εισιτηρίων.

Ακόμη, προσέθεσε πως την επιταγή μπορούν οι δικαιούχοι να την κρατήσουν 12 μήνες, καθώς το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» είναι 12μηνης διάρκειας και τρέχει από 1η Αυγούστου 2022 μέχρι 31 Ιουλίου 2023. «Να υπενθυμίσω σε όλους όσους έχουν επιταγές του προγράμματος 2021-2022, ότι έχουν μέχρι το τέλος του Ιουλίου να ενεργοποιήσουν τις επιταγές του» συμπλήρωσε.

Μιλώντας αναλυτικά για το πρόγραμμα, ανέφερε «επιδοτούμε δύο πράγματα, την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όταν η διαμονή γίνεται σε τουριστικά καταλύματα στην νησιωτική Ελλάδα. Έχουμε 6 βράδια οπουδήποτε στην Ελλάδα όπου ο ΟΑΕΔ επιδοτεί ένα τεράστιο ποσοστό, γύρω στο 85%-90% των διακοπών, με το υπόλοιπο να είναι ιδιωτική συμμετοχή, έχουμε 10 βράδια εντελώς δωρεάν, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και νομό Έβρου και 12 βράδια εντελώς δωρεάν σε βόρεια Εύβοια, Σάμο». Ειδικά για την Σάμο και την βόρεια Εύβοια έχει φτιαχτεί ένα ξεχωριστό καθεστώς στο πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού», εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης.

«Προσπαθούμε να βγάλουμε τα προσωρινά αποτελέσματα εντός αυτής της εβδομάδας. Ο λόγος που παίρνει τόσο χρόνο είναι ότι πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο δεδομένων ο οποίος πρέπει να διασταυρωθεί με την ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ για να γίνει η μοριοδότηση, διότι αυτή δίνεται σε οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα και περισσότερα παιδιά. Οπότε πρέπει να κάνουμε μοριοδότηση με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια» επισήμανε τέλος ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α.

Όσοι θέλουν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.dypa.gov.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy