Τα αποτελέσματα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων

Το 16ο τακτικό της συνέδριο πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων (ΟΕΣ) την περασμένη Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στην ΑθήναΑντιπρόσωποι από 35 συλλόγους του νομού βρέθηκαν στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, καθώς και να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν.

oes-sinedrio-athina

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Γενικής Γραμματέως κ. Νίκης Ρέκκα – Τζανάκου, η οποία καλωσόρισε τα μέλη και κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου. Έπειτα, ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Λάμπρος Καρράς βράβευσε της τέως πρόεδρο, κα Ελευθερία Φραγκάκη, «για το κύρος που έδωσε στην Ομοσπονδία τα χρόνια της θητείας της σ’ αυτή, καθώς και για την πολύτιμη προσφορά της στην αγορά των γραφείων της ΟΕΣ», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, για λόγους υγείας, η ίδια δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση και την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γιός της, Νίκος Σταυρόπουλος.

Στη συνέχεια έγινε η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων και η εκλογή του προεδρείου και της εφορευτικής επιτροπής. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως για το προεδρείο του συνεδρίου ορίστηκαν οι κ.κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, Λάμπρος Γατής, Πέτρος Τσέλλιος και Νίκη Ρέκκα-Τζανάκου, ενώ για την εφορευτική επιτροπή οι κ.κ. Νάνσυ Ντζιώρα, Νικόλαος Καρλιάμπας και Δημήτριος Ντότσικας.

Ακολούθησαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της 2ετιας από τον κ. Καρρά και τον κ. Λάμπρο Χρυσαφόγεωργο, αντίστοιχα, που εγκρίθηκαν ομόφωνα, παράλληλα με την απαλλαγή ευθυνών του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Έπειτα παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των μελών και οι προγραμματικές δηλώσεις των υποψηφίων για το νέο Δ/Σ για την διετία 2014-2016 και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές.

Τα αποτελέσματα

Από τις αρχαιρεσίες προέκυψαν τα εξής: 45 ψήφους συγκέντρωσε η Αγγελική Σκοτίδα από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βράχας «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», 42 η Νίκη Ρέκκα- Τζανάκου από τον Σύλλογο Μαυρομμάτας «Οι Φίλοι του χωριού μας», 33 η Ελένη Καλιντέρη από τον Αλληλοβοηθητικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος Μυρίκης», 31 η Μαρία Παπαδοπούλου από τον Σύλλογο «12 Απόστολοι Ανατ. Φραγκίστα», 30 ψήφους ο Βασίλειος Τσιαμάκης από τον Σύλλογο Απεραντίων Ευρυτανίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», 30 ο Στέφανος Κόπανος από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Παλαιοκατουνιωτών «Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος», 29 η Αγγελική Καλύβα του Συλλόγου Γυναικών Φουρνάς, 28 η Μαίρη Καλλιανη του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή».

Ακόμη, 27 ψήφους συγκέντρωσε ο Κων/νος Μόκας από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Δαφνούλας, 22 ο Δημήτριος Κονιαβίτης από τον Πανευρυτανικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας, 20 ο Στέφανος Σιαλμάς από τον Σύλλογο Απανταχού Πρασιωτών «Το Κυπαρίσσι», 15 ο Δημήτριος Κουζής του Συλλόγου Ασπροπυργιωτών «Άγιος Γεώργιος», η Αικατερίνη Φλώρου από την Ένωση Απανταχού Προυσιωτών «Παναγία Η Προυσιώτισα» και η Ελένη Σταθοπούλου από την Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας, 11 ο Χρήστος Μαρκαντώνης της Φιλοπρόοδης Ένωσης Φουρνιωτών Φθιώτιδας «Το Ζαχαράκι», ενώ αναπληρωματικά μέλη με 10, 9 και 4 ψήφους αντίστοιχα ορίστηκαν οι Σταύρος Νταλλης του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτ/νιας, ο Βασίλειος Κολόκας του Συλλόγου Παυλοπούλου -Παπαδιάς «Ο Άγιος Παντελεήμων» και η Βασιλική Δημητράντζου του Συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας.

Να αναφέρουμε πως μεταξύ των ισοψηφησάντων με 30 ψήφους Στέφανου Κόπανου και Βασιλείου Τσιαμάκη διενεργήθηκε κλήρωση για την σειρά κατάταξή τους, καθώς και των ισοψηφησάντων με 15 ψήφους Κουζή, Σταθοπούλου και Φλώρου.

Τέλος, για το εποπτικό συμβούλιο τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 51 ψήφους συγκέντρωσε ο Ηλίας Ντζιώρας από τον Εξωραϊστικό Σύλλογος Βράχας «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», 34 η Αγγελική Καλογεράκη και 31 η Βαρβάρα Σκόνδρα από την Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας, 28 η Σοφία Ντότσικα του Συλλόγου των από Μαυρομμάτα Ευρυτανίας ¨Οι Φίλοι του χωριού μας¨ και 26 ο Σωτήρης Πεσσήνης από τον Πανευρυτανικό Σύλλογο Αιτωλ/νιας.

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΕΣ, ΣΤΑ “ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ” ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ