Το πρώην στέλεχος της Theranos Ραμές Μπαλουάνι καταδικάστηκε για απάτη

Την Πέμπτη οι ένορκοι καταδίκασαν το πρώην στέλεχος της Theranos, Ραμές «Σάνι» Μπαλουάνι, για συνεργασία με την ήδη καταδικασμένη διευθύνουσα σύμβουλο της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς, σε μια τεράστια απάτη που αφορούσε την εταιρεία εξετάσεων αίματος που κάποτε συνάρπασε τη Silicon Valley.

Οι 12 ένορκοι έκριναν τον Μπαλουάνι ένοχο και για τις 12 κακουργηματικές κατηγορίες για εξαπάτηση τόσο των επενδυτών της Theranos όσο και των ασθενών που βασίζονταν σε εξαιρετικά αναξιόπιστες εξετάσεις αίματος που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ο Μπαλουάνι καθόταν ανέκφραστος καθώς διαβάστηκαν οι ετυμηγορίες.

Το αποτέλεσμα θέτει τον Μπαλουάνι και την Χολμς σε παρόμοια κατάσταση. Η Χολμς καταδικάστηκε για τέσσερις κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας με επενδυτές νωρίτερα φέτος. Κατά τη διάρκεια εκείνης της δίκης, η Χολμς κατηγόρησε με δάκρυα στα μάτια τον Μπαλουάνι ότι την κακοποίησε σεξουαλικά και συναισθηματικά ενώ ήταν εραστές. Ο δικηγόρος του Μπαλουάνι αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες αυτές.

Τόσο η Χολμς, 38 ετών, όσο και ο Μπαλουάνι, 57 ετών, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Η ημερομηνία της καταδίκης του Μπαλουάνι αναμένεται να οριστεί τις επόμενες ημέρες.

Οι διπλές καταδίκες αντιπροσωπεύουν μια ηχηρή νίκη για τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την υπόθεση Theranos ως μια σπάνια ευκαιρία να καταστήσουν τους φιλόδοξους επιχειρηματίες υπεύθυνους για την τεχνολογική υπερβολή στην οποία επιδίδονται επιδιώκοντας φήμη και χρήματα.

Κατά τη διαδικασία, ήλπιζαν να αποθαρρύνουν την πρακτική των τολμηρών και αναπόδεικτων υποσχέσεων για προϊόντα που βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο – μια στρατηγική νεοφυών επιχειρήσεων γνωστή ως “fake it until you make it”.

Πηγή: Associated Press

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy