Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Τραγική η σαιζόν για τους εργαζόμενους” δηλώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

«Έχουμε μια καλή σαιζόν, αλλά αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι τραγικό» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, επανερχόμενος σε ανάρτηση που είχε κάνει προ ημερών για τις άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, όσοι απασχολούνται σε ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις.

«Οι εργαζόμενοι απασχολούνται πολλές ώρες, χωρίς διάλειμμα, χωρίς ρεπό και έρχονται αντιμέτωποι με κακές συμπεριφορές εργοδοτών ή νεοβαπτισμένων προϊσταμένων. Δυστυχώς οι καταγγελίες είναι ανώνυμες, γι αυτό ζητήσαμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα ξενοδοχεία. Λέμε όμως στους εργαζόμενους να κάνουν καταγγελίες, γιατί η ζήτηση σε προσωπικό είναι τεράστια και μπορούμε να βοηθήσουμε όποιον μείνει χωρίς δουλειά, να βρει άλλη» είπε ο κ. Εγγλέζος.
Η έλλειψη προσωπικού σε ορισμένες ειδικότητες είναι τόσο μεγάλη, που ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης που βάζουν λουκέτο, ή περιορίζουν τις ώρες λειτουργίας τους, γιατί δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων.
Πάντως το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου για την υπογραφή νέας τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (για το 2023) και προσπαθεί να διασφαλίσει ικανοποιητικές αποδοχές, αλλά και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για εργαζόμενους που θα θελήσουν να μετακινηθούν από άλλες περιοχές της χώρας όπως στο παρελθόν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More