Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τύρναβος: Σε μία νύχτα του έκλεψαν από τα δέντρα 9 τόνους νεκταρίνια

Στον Τύρναβο, ένα τεράστιο σοκ υπέστη ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του δήμου Τυρνάβου και ροδακινοπαραγωγός, Θέμης Σαμαντζής, ο οποίος, πηγαίνοντας στο περιβόλι της οικογένειας, διαπίστωσε ότι άγνωστοι εξαφάνισαν από τα δένδρα του περίπου 9 τόνους νεκταρίνια, τα οποία ήταν έτοιμα να συγκομιστούν και να διατεθούν στην αγορά. Η ζημία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σαμαντζή, ανέρχεται περίπου στις 9 χιλιάδες ευρώ.

Όπως τονίζει ο ίδιος, έφυγε από το περιβόλι γύρω στις 9.00 μ.μ. και τα δένδρα ήταν γεμάτα, ενώ  το πρωί γύρω στις 6 που επέστρεψε, διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν φροντίσει να εξαφανίσουν την σοδειά και να προκαλέσουν και ζημίες στα δένδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι άγνωστοι κινήθηκαν μέσα στο περιβόλι με μικρό όχημα και ίσως χρειάστηκε να κάνουν περισσότερα από ένα δρομολόγια μέχρι να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Πάντως, όπως τόνισε ο  κ. Σαμαντζής  υπάρχουν κάμερες στην περιοχή, ενώ έχει υποβάλει ήδη μήνυση κατά αγνώστων στο Α.Τ. Τυρνάβου.

Ο παθών, σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρει για το αποτρόπαιο συμβάν:

“Ευχαριστώ θερμά τα “καλόπαιδα” που εχθές από το διάστημα 9 το βράδυ έως σήμερα το πρωί στις 5, επισκέφτηκαν το περιβόλι της οικογένειας, αφαιρώντας τουλάχιστον πολλούς τόνους νεκταρίνια. Τους ευχαριστώ γιατί μας γλύτωσαν από τον κόπο να τα μαζέψουμε αλλά και μας έκαναν οικονομία μιας και δεν χρειάζεται να πληρώσουμε εργατικά”.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΟΥΛΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More