Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποστήριξη ευάλωτων ηλικιωμένων από τους «Γιατρούς του Κόσμου»

Η υποστήριξη των ευάλωτων και απομονωμένων ηλικιωμένων είναι στο επίκεντρο του προγράμματος «Επείγουσα παρέμβαση για ευάλωτα άτομα 60+», που υλοποιούν οι «Γιατροί του Κόσμου».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη των ηλικιωμένων που επλήγησαν πολύ την περίοδο εκείνη. Επαγγελματίες υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των «Γιατρών του Κόσμου» διενεργούν επισκέψεις κατ’ οίκον και παρέχουν μεταξύ άλλων ιατρική συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, παραδίδουν φάρμακα και αξιοποιούν νέα τεχνολογικά μέσα για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ηλικιωμένων και την εξ αποστάσεως κοινωνικοποίησή τους.

Υποστήριξη ευάλωτων ηλικιωμένων ατόμων με κατ’ οίκον επισκέψεις από την ομάδα των #ΓτΚ @THI_Canada https://t.co/sun0vEbmho#LeaveNoOneBehind #HumanDignity #HumanRights #MdMGreece #DoctorsOfTheWorld #DOTW #WhereverPeopleAre

— ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (@MdM_Greece) June 1, 2022

 Την περίοδο 2020-2021 από το πρόγραμμα ωφελήθηκαν περισσότερα από 880 άτομα τρίτης ηλικίας. Σύμφωνα με την πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου, Χαρά Τζιουβάρα, οι ηλικιωμένοι υπολογίζονται στο 22% του εθνικού πληθυσμού της χώρας.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισήμανε μιλώντας σε σχετική συνέντευξη τύπου ότι «η προστασία της υγείας και της ζωής των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, ήταν και παραμένει βασική προτεραιότητά μας» και πρόσθεσε ότι «με ενεργητικές πολιτικές διασφαλίζουμε σε όλες και όλους την ποιότητα ζωής που πραγματικά τους αξίζει».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά και το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More