Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Έκλεψε” το βαθμό στις καθυστερήσεις η Ράγιο

 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1, απέναντι στους “φρανχιρόχος” για την 10η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με πέναλτι στις καθυστερήσεις, μετά την εξαιρετική τους εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο Μαδριλένικο ντέρμπι, η Ατλέτικο υποδέχθηκε στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο” την Ράγιο Βαγιεκάνο, για την 10η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Μετά από αυτή την ισοπαλία, οι “ροχιμπλάνκος” έφτασαν τους 20 βαθμούς και βρίσκονται στην τρίτη θέση. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, έχουν πλέον 12 και είναι 10οι στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους “ροχιμπλάνκος”, να έχουν την κατοχή και προσπαθούσαν να βρουν το… ρήγμα στην άμυνα της Ράγιο. Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γκριεζμάν έκλεψε τη μπάλα από τον Γκαρσία, γύρισε υπέροχα τη μπάλα στην περιοχή και βρήκε τον Μοράτα, ο οποίος με μία επαφή, πλάσαρε τον Ντιμιτριέφσκι και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν υπήρχαν ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την Ατλέτικο να διατηρεί την κατοχή και τον έλεγχο, ενώ υπερασπιζόταν το προβάδισμα της, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ψάχνοντας ταυτόχρονα το δεύτερο γκολ, που θα “κλείδωνε” το τρίποντο. Αυτό όμως, δεν το κατάφερε και έτσι οι δύο ομάδες, αποχώρησαν για τα αποδυτήρια με το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε, να έχει… κεφάλι στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο μισό, η Ράγιο Βαγιεκάνο… ενεργοποιήθηκε και είχε πολύ και καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Στο 50′ ο Σις απείλησε, όταν “έπιασε” μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας. Στο 63ο λεπτό, ο Κούνια εξαπέλυσε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Νιτμιτριέβσκι, αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι, έχασαν μία καλή στιγμή με τον Παλαθόν, όταν σούταρε από την άκρη της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. Στο 71′ ο Φαλκάο, έχασε μία ανεπανάληπτη στιγμή, όταν βρέθηκε μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά η “στραβοκλωτσιά”, δεν δυσκόλεψε τον Γκρμπιτς. Στο 74′, ο Κούνια απείλησε ξανά για την Ατλέτικο, με ένα συρτό σουτ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Ράγιο. Στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γκριεζμάν σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του ρέφερι για οφσάιντ. Τα λεπτά κύλησαν και η Ράγιο Βαγιεκάνο “σόκαρε” τους γηπεδούχους, όταν κέρδισε πέναλτι στο 90′, σε χέρι του Χιμένεθ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φαλκάο και έτσι “χάρισε” ένα πολύτιμο βαθμό στους φιλοξενούμενους.

Γκολ: 20′ Μοράτα / 90’+2′ Φαλκάο

Κίτρινες: 47′ Σάβιτς, 88′ Νίγκεθ, 90’+1′ Χιμένεθ

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Γκρμπιτς, Μολίνα, Σάβιτς, Χιμένες, Μαντάβα, Ντε Πολ (Νίγκεθ 76′), Κοντογκμπιά, Βίτσελ (Κορέα 61′), Λεμάρ (Καράσκο 40′), Μοράτα (Κούνια 61′), Γκριεζμάν

Ράγιο Βαγιεκάνο (Άντονι Ιραόλα): Ντιμιτριέφσκι, Μπαλίου, Κατένα, Μούμιν, Γκαρσία Φ., Βαλεντίν (Καμέγιο 61′), Σις, Παλαθόν, Πόθο (Κομεσάνα 46′), Γκαρσία Α. (Μουνιόθ 80′), Φαλκάο

 

¡FINAAAAAAAAAL en el Cívitas Metropolitano! (1-1)
@Falcao #AtletiRayo #VamosRayo pic.twitter.com/tROZKWhbON

— Rayo Vallecano (@RayoVallecano) October 18, 2022

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More