Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έλληνες της Αυστραλίας που διακρίνονται από την βασίλισσα Ελισάβετ

ανταπόκριση από την Αυστραλία: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Δεκάδες Έλληνο-Αυστραλοί έλαβαν τιμητικές διακρίσεις και φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ, για την κοινωνική προσφορά τους.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι:

– Χριστόφορος – Βύρωνας Λεπτός από την Βικτώρια. Έλαβε την διάκριση ΑΟ για την προσφορά του στην παιδεία, αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο. Γιός Κυπρίων μεταναστών, είναι ο Εθνικός Πρόεδρος του Ιδρύματος Καρδιάς από το 2018, ενώ έχει έδρες στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και στο Monash University Business School.

– Ανδρέας Ανδριανόπουλος, από την Βικτώρια. Ο επιχειρηματίας τιμήθηκε με τη διάκριση ΑΜ για την προσφορά του στον επιχειρηματικό και φιλανθρωπικό τομέα.

– Καθηγήτρια Τζόυ Δαμούση, Βικτώρια. Λαμβάνει τη διάκριση ΑΜ για τις υπηρεσίες στις Κοινωνικές Επιστήμες, την Ιστορία και την ανώτατη εκπαίδευση.

– Χριστίνα Ευθυμίαδη AM, Νέα Νότια Ουαλία. Τιμάται για την προσφορά της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

– Πήτερ Αναστάσιος Γεραγγέλου, AM, Νέα Νότια Ουαλία. Διακρίνεται για την προσφορά του στις νομικές μελέτες πανεπιστημιακού επιπέδου και το συνταγματικό δίκαιο. Ο κ. Γεράγγελος ο πρώτος ελληνικής καταγωγής, που διορίστηκε σε Έδρα στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ (USYD). Είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και Μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Νομικής.

Χριστίνα Δεσποτέρη, Διάκριση ΟΑΜ, Βικτώρια. Διακρίνεται για την πολύχρονη προσφορά της στην Ελληνική παροικία.

– Στέφανος Ηροδότου, διάκριση ΟΑΜ, Βικτώρια, για την προσφορά του στην Ιατρική επιστήμη και την Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης. Γεννημένος στην Κύπρο, ο Δρ Ηροδότου σπούδασε ιατρική στην Αθήνα πριν μεταναστεύσει στην Αυστραλία το 1977. Είναι Επίτιμος Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Μελβούρνης.

– Ελένη Κυριαζοπούλου, ΟΑΜ, Νότια Αυστραλία, για τις υπηρεσίες της στον τομέα του πολυπολιτισμού.

– Φιλίτσας Λεονάρδου, ΟΑΜ, Βικτώρια. Για την προσφορά της στον Ελληνισμό της Μελβούρνης, διοργανώνοντας μεταξύ άλλων επι σειρά ετών τα κάλαντα της Αρχιεπισκοπής.

– Πήτερ Μερκούλιας, ΟΑΜ, Βικτώρια, επίσης για την προσφορά του στον Ελληνισμό της Μελβούρνης. Είναι Πολιτειακός Πρόεδρος της AHEPA από το 2019.

– Νικόλας Παπαζαχαράκης, ΟΑΜ, Νότια Αυστραλία. Για την προσφορά του στην εστίαση.

– Κον Παύλου, ΟΑΜ, Νέα Νότια Ουαλία, διακρίνεται για την στήριξη του στον πολυπολιτισμό.

– Στήβεν Στεφανόπουλος ,ΟΑΜ, Βικτώρια, πρώην δήμαρχος Stonnington, τιμήθηκε για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

– Αργύρης Αλλυσανδράτος, Βικτώρια, λαμβάνει το μετάλλιο Public Service Medal (PSM) για την προσφορά του προς τους Αβορίγινες.

– Σκοτ Αντριου Μελλής, στον αστυνομικό δόθηκε το μετάλλιο Australian Police Medal για την προσφορά του στην αντιμετώπιση διαδικτυακών εγκλημάτων.

– Άντριου Μαρακάκης, ο Αστυνομικός επιθεωρητής στην Βικτώρια λαμβάνει το μετάλλιο Australian Police Medal για τις υπηρεσίες του προς το αστυνομικό σώμα, αλλά και την συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

– Κάιλι Μαρία Βέλιος, η αστυνομικός από την Δυτική Αυστραλία, λαμβάνει επίσης το Australian Police Medal για τις εξαιρετικές υπηρεσίες της στο αστυνομικό σώμα της Δυτικής Αυστραλίας.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More