Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Παιδεία: Πανελλαδικές και χριστουγεννιάτικες διακοπές – Πρόγραμμα μελέτης και σωστή διαχείριση χρόνου για ποιοτικό διάβασμα

Τις πρώτες διακοπές του σχολικού έτους οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα τις περάσουν με περισσότερο διάβασμα και λιγότερη ξεκούραση. «Κλειδί» για να εξοικονομήσουν ελεύθερο χρόνο είναι να φτιάξουν και να ακολουθήσουν πιστά πρόγραμμα μελέτης.

Το διάλειμμα των εορτών είναι ο πρώτος και ίσως ο κρισιμότερος «σταθμός» για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν εξατομικευμένο πρόγραμμα βάση των αναγκών τους. Ωστόσο εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι τονίζουν οτι τα διαλείμματα κάνουν τη μάθηση αποδοτικότερη. Ο υποψήφιος ανακτά δυνάμεις και συνεχίζει με περισσότερη όρεξη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το τελευταίο σχολικό κουδούνι για το 2022 πλησιάζει και οι μαθητές θα κάνουν ένα μικρό «διάλειμμα» από τις υποχρεώσεις τους. Πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους; Με παιχνίδι αλλά και με ένα καλό βιβλίο.

Τι καλύτερο, λοιπόν, εν όψει των εορτών, να ταξιδέψουν τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας μέσα από ποιοτικά εξωσχολικά βιβλία. Αλλά και να προσφερθούν ως Χριστουγεννιάτικο δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη υπερπαραγωγή Ολιβερ Τουίστ του Καρόλου Ντίκενς στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Η σκηνοθετική ματιά είναι της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ενώ την παράσταση απογειώνει ο ανανεωμένος 20μελης θίασος εξαιρετικών ηθοποιών. Μία θεατρική πρόταση για όλη την οικογένεια!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More