Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφη Αχτσιόγλου από Λάρισα: Ακραία τυχοδιωκτική η συμπεριφορά της κυβέρνησης

Για ακραίο τυχοδιωκτισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση από την Λάρισα, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός κ. Ε. Αχτσιόγλου με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Η κ. Αχτσιόγλου εκτίμησε ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και έθεσε ως το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε παράλληλα λάθος την τακτική της ΕΚΤ να ακολουθήσει την FED αυξάνοντας τα επιτόκια και περιορίζοντας την κυκλοφορία του χρήματος. “Η τακτική αυτή είναι εσφαλμένη και χτυπά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών”, είπε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε, ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα νοικοκυριά, αλλά και τις επιχειρήσεις. “Μία στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλείται με λουκέτο, ενώ ο συνολικός λογαριασμός για τα νοικοκυριά είναι πολύ πιο πάνω από το 11,3% του πληθωρισμού, που ανακοινώθηκε”, είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά ειδικότερα το θέμα των υποκλοπών η κ. Αχτσιόγλου έκανε λόγο για συνταγματική και θεσμική εκτροπή και τόνισε, ότι “ο πρωθυπουργός φέρει ακέραιη την ευθύνη”.
Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι η κίνηση αυτή καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί επί της ουσίας να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού. “Πρόκειται για ακραίο τυχοδιωκτισμό”, είπε και πρόσθεσε ότι ο βασικός στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η πρώτη πολιτική δύναμη. “Έχουμε εισέρθει σε προεκλογική περίοδο. Είναι αναγκαίο ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει πρώτος στις εκλογές και να σχηματίσει ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων στη βάση προγραμματικών συμφωνιών για την διακυβέρνηση της χώρας”.
Η κ. Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Λάρισα είχε συναντήσεις με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας, του ΣΘΕΒ και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λάρισας, ενώ το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία ταχυδρομείου για την οικονομία, τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More