Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Αριστοτέλης Παυλίδης

Έφυγε το απόγευμα της Τρίτης 25/10 από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Αριστοτέλης Παυλίδης, πρώην υπουργός Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας και επί σειρά ετών βουλευτής στη Δωδεκάνησο.Ο Αριστοτέλης Παυλίδης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε καταφέρει να τα ελέγξει αλλά πρόσφατα επιδεινώθηκε και πάλι η υγεία του και εισήχθη στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου «Λαϊκό». Το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης γεννήθηκε στο Πυλί της Κω από πατέρα Μικρασιάτη και μητέρα από την Κω. Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο.

Το 1977 εξελέγη για πρώτη βουλευτής Δωδεκανήσων με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς με εξαίρεση τις εκλογές του 1996, οπότε και απέτυχε να εκλεγεί. Το 1977 και 1979 εξελέγη γραμματέας της Βουλής ενώ το 1982 κοσμήτοράς της. Στις κυβερνήσεις Τζανή Τζανετάκη και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και την περίοδο 1990 – 1992 υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην πρώτη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή διορίστηκε υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More