Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αργολίδα: Γαστρονομικός προορισμός διεθνούς εμβέλειας

Με γρήγορους ρυθμούς, εξελίσσεται η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αργολίδας, που στοχεύει στην οργανωμένη καταγραφή του γαστρονομικού πλούτου όλης της περιοχής, στη διαμόρφωση σύγχρονης πρότασης Γαστρονομικού Τουρισμού, και την προβολή της, σε όλους όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις και εμπειρίες στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο.

Η πρωτοβουλία που αξιοποιεί δυναμικά, την σημαντικότερη παγκόσμια τάση στον τουρισμό, αφορά όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, από τον πρωτογενή και την καλλιέργεια, μέχρι τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα, καταλήγοντας φυσικά, στην εστίαση και σε όλο το τουριστικό φάσμα.

Αφορά βέβαια και τους τέσσερις Δήμους της Αργολίδας.

Η σχετική μελέτη, προχωρά από την πρώτη ημέρα.

Έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες φάσεις της ανάλυσης και της στρατηγικής που, αφενός προσδιορίζουν την σημερινή θέση της Αργολίδας, όσα έχει να προσφέρει στον επισκέπτη της και τις μεγάλες δυνατότητές της, και αφετέρου, βάζουν τις βάσεις και χαράσσουν τον οδικό χάρτη, προς την επιθυμητή θέση που διεκδικεί να έχει η Αργολίδα.

Αυτή τη στιγμή και καθώς προχωρούν οι επόμενες φάσεις, της οργάνωσης της νέας μάρκας και της υποδομής προβολής της, εξελίσσεται παράλληλα, η φάση της ταυτότητας και της εικόνας, που θα καθορίσει το όνομα (brand name) και το σήμα της πρωτοβουλίας.

Το διάστημα 8 με 15 Ιουνίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, διαδικτυακή ψηφοφορία, μεταξύ των επωφελούμενων επαγγελματιών, σε όλη την Αργολίδα, που θα ψηφίσουν για να επιλέξουν το όνομα της κοινής προσπάθειας.

Με τον ίδιο τρόπο της δημόσιας διαβούλευσης και συμμετοχής, θα ακολουθήσει πολύ σύντομα, η επιλογή του Σήματος που θα οπτικοποιεί το brand name.

H σχετική μελέτη ολοκληρώνεται στα μέσα Αυγούστου, ενώ παράλληλες ενέργειες και δράσεις προβολής, θα ξεκινήσουν άμεσα, σε διάφορα σημεία της Αργολίδας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More