Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος: Στολίδι Ορθόδοξου μοναχισμού η Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου

Συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την επίσκεψη του στις Σέρρες με αφορμή το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ενός πολύ σπουδαίου ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του αειμνήστου Μητροπολίτου Σασίμων Γενναδίου, ο οποίος ήταν προσωπικός του φίλος και υπηρέτησαν για πάνω από είκοσι χρόνια το Πατριαρχείο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μίλησε και για την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου την οποία χαρακτήρισε ένα «στολίδι Ορθοδόξου μοναχισμού» αλλά και για τον Νομό Σερρών που όπως υπογράμμισε κατοικείται από φιλόξενους και χαμογελαστούς ανθρώπους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είπε στην ΕΡΤ Σερρών:
«Είμαι πολύ συγκινημένος που μου δίνεται η ευκαιρία για άλλη μια φορά να επισκεφθώ αυτό το «στολίδι» του Ορθοδόξου μοναχισμού στην περιοχή και σε ολόκληρη την Μακεδονία. Βέβαια, ήρθαμε για μία όχι ευχάριστη αφορμή, για να κάνουμε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ενός πολύ σπουδαίου ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του αειμνήστου Μητροπολίτου Σασίμων Γενναδίου ο οποίος τύγχανε και πολύ προσωπικός μου φίλος, ήμασταν μαζί στην Κωνσταντινούπολη. Για πάνω από είκοσι χρόνια υπηρετήσαμε το Πατριαρχείο και από τότε που έγινα Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορούσα ασφαλώς να έχω την ίδια επαφή. Έφυγε τόσο ξαφνικά από κοντά μας που δεν πρόλαβα να είμαι στην εξόδιο ακολουθία του και μπόρεσα και προγραμμάτισα τουλάχιστον στα σαράντα του να είμαι εδώ και Δοξάζω Το Θεό που με αξίωσε να είμαι στο Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του»

Για το Νομό Σερρών που είναι ένας ευλογημένος Νομός:
«Αυτό διαπιστώνω. Όπως σε ολόκληρη την Μακεδονία αλλά ιδιαιτέρως εδώ, ο λαός των Σερρών είναι πολύ φιλόξενος, πολύ χαμογελαστός, πολύ εύχαρις και πρόσχαρος και χαίρεται κανείς να επισκέπτεται αυτήν την περιοχή. Νομίζω ότι ο ποιμενάρχης σας (O Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου ) είναι ακριβώς αυτό που λέγαμε πριν η προσωποποίηση του πνεύματος, του ήθους της περιοχής αυτής. Είναι ένας φιλόξενος, ευγενής, χαμογελαστός άνθρωπος και αυτό τιμά ακόμα περισσότερο και τον λαό αλλά και την Εκκλησία την οποία υπηρετεί με τόση αγάπη και με τόση θυσία»

Το μήνυμα του στους Έλληνες:
«Ένα μήνυμα στους Έλληνες από τον Ελληνισμό της διασποράς είναι ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς θα είναι πάντοτε κοντά σας διότι είμαστε ένα, δεν μας χωρίζει τίποτα, οι αποστάσεις πλέον έχουν εκμηδενιστεί αλλά όσο μεγάλες κι αν ήταν στο παρελθόν και σήμερα που είναι πιο μικρές εμείς είμαστε εδώ. Αγαπάμε την πατρίδα μας, θέλουμε να τη βοηθήσουμε, να την ενισχύσουμε και όπου χρειαστεί είμαστε διαθέσιμοι, είμαστε πρόθυμοι, είμαστε στο πλευρό της πατρίδας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More