Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων στις Σέρρες την περίοδο των γιορτών

Προβληματίζουν τα πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που  σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο των Σερρών κατά την εορταστική περίοδο.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, μέσω της τροχαίας αναζήτησε τα αίτια του προβλήματος που πλήττει θανάσιμα τον νομό.

Ο Τάσος Αραμπατζής, πρόεδρος συλλόγου αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Σερρών, αναφέρει τα δυο θανατηφόρα και κάποια άλλα τέσσερα τροχαία συμβάντα που προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς.

Τα αιτία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το αλκοόλ, σημειώνει. Ο αριθμός των τροχαίων εμφανίζεται αυξημένος γιατί μεσολάβησαν δυο χρόνια πανδημίας και η σχετική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όπως είπε ο κ. Αραμπατζής, τα τροχαία λαμβάνουν χώρα σε ακτίνα 50 χλμ. από το σπίτι μας, σε γνωστές διαδρομές, που σημαίνει ότι ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας. «Οι τρείς σημαντικότερες αιτίες των τροχαίων είναι η μέθη, η αυξημένη ταχύτητα και η χρήση κινητού». Είθισται να κατηγορούνται σημεία καρμανιόλες ή το κακό οδόστρωμα, αλλά έτσι ξεκινά η αποποίηση των ευθυνών των οδηγών.

Κάποιοι επιμένουν να στηρίζονται στις ικανότητές τους, οι οποίες όπως αποδεικνύεται εν υπάρχουν και το μόνο που μένει είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες τραγωδίες.

Σε κάθε μεγάλη έξοδο εκπονείται ειδικό σχέδιο και υπάρχει αυξημένη παρουσία της αστυνομίας, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από κάθε άτομο που πίνει ή δεν τηρεί τον Κ.Ο.Κ. τόνισε ο κ. Αραμπατζής. Πάνω από, όλα υπάρχει η ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More