Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Πελώνη στο Πρώτο: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας – Ευκαιρία να σπάσει τη σιωπή του ο κ. Τσίπρας (audio)

«Αν θεωρούσε ότι υπήρχε κάποια συνταγματική παραβίαση ή θέμα, πάντως, τρεισήμισι χρόνια τώρα δεν ζήτησε ποτέ να δει τον πρωθυπουργό ή να καταθέσει αυτά τα θέματα και αυτούς τους προβληματισμούς» ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμο, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, μετά την έκθεση που απέστειλε ο κ. Ράμμος στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Για «παράσταση του κ. Τσίπρα» χθες, έκανε λόγο η κ. Πελώνη, εξηγώντας πως η επιλογή της λέξης αυτής οφείλεται στο ότι «υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη αλληλουχία γεγονότων». «Ανακοίνωσε πρώτα τη Δευτέρα, τη χθεσινοβραδινή του επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξαφνικά χθες συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, βγήκε με έναν φάκελο, λίγο αργότερα το περιεχόμενο του φακέλου της επιστολής προφανώς διέρρευσε σε συγκεκριμένο μέσο, ώρες μετά ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός που έλαβε αυτή την επιστολή του κ. Ράμμου» περιέγραψε η κ. Πελώνη.

 

Μέρος του πολιτικού παιχνιδιού ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ

«Υπάρχει αυτή η αλληλουχία γεγονότων και μία διαφορετική ερμηνεία του νόμου από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο που αφορά την ενημέρωση των αρχηγών κομμάτων. Μέχρι χθες και για τα τελευταία 20 χρόνια και επί των ημερών του κ. Ράμμου, (σ.σ. η ενημέρωση) συνίστατο σε εκθέσεις που αναφέρονταν σε συστημικά και σε στατιστικά στοιχεία σε ό,τι αφορά τις άρσεις απορρήτου. Ουδέποτε υπήρξε τα τελευταία 20 χρόνια αναφορά σε πρόσωπα των οποίων είχε αρθεί το απόρρητο. Επελέγη χθες για πρώτη φορά να αντιστραφεί αυτή η ερμηνεία και να γίνει ενημέρωση για τα φερόμενα πρόσωπα. Όλα αυτά δεν γίνονται σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής εξ αντικειμένου καθίσταται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού και όλης αυτής της συζήτησης και της αντιπαράθεσης» συμπλήρωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όσο αφορά στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, «υπήρχε μια διχαστική λογική», σύμφωνα με την κ. Πελώνη. «Είπε ότι υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα. Σας θυμίζω ότι η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο, είναι διοικητικό όργανο του κράτους» επισήμανε η κ. Πελώνη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να καταθέσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δυσπιστίας, η κ. Πελώνη, ανέφερε πως είναι καλοδεχούμενη.

«Αν επιλέξει αυτόν τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ, το αίτημα θα γίνει δεκτό και θα είναι και μία καλή ευκαιρία να γίνει μία συζήτηση, να θυμηθούν οι πολίτες και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι έχει γίνει τρεισήμισι χρόνια επί των ημερών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και εφόσον θα είναι μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και θεωρώ ότι είναι και μια καλή ευκαιρία για τον κύριο Τσίπρα να σπάσει τη σιωπή του και να τοποθετηθεί για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα, με ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που έφθαναν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, για SMS που υπαγόρευαν τη μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών σταθμών. Είναι μια καλή ευκαιρία και για τον ίδιο να τοποθετηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, η κ. Πελώνη, σημειώνοντας ότι υπάρχει Σύνταγμα και νόμοι που ισχύουν για όλους, υπογράμμισε ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων».

«Υπάρχει δικαστική έρευνα σε εξέλιξη. Ας την σεβαστούμε και ας μην πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα και για ζητήματα που είναι πολύ ευαίσθητα και αφορούν από τη μια προσωπικά δεδομένα και από την άλλη την εθνική ασφάλεια. Ισορροπία, που είναι μια πρόκληση στη σύγχρονη εποχή και ισορροπία την οποία επεδίωξε να πετύχει η κυβέρνηση που με αφορμή αυτή την υπόθεση, παραδεχόμενη τις όποιες αστοχίες, έφερε ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο, το οποίο επιδιώκει ακριβώς να πετύχει αυτή την ισορροπία» είπε καταλήγοντας η κ. Πελώνη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More