Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κικίλιας: Ευλογημένος τόπος με δυνατότητες περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης η Μεσσηνία (βίντεο – φωτογραφίες)

Συναντήσεις με φορείς της περιοχής, εγκαίνια των γραφείων της ΔΕΕΠ ΝΔ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα αλλά και ομιλία με θέμα τον Τουρισμό, εμπεριείχε η δεύτερη μέρα της παρουσίας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, συνοδεία μάλιστα και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Πριν από όλα αυτά ο Υπουργός Τουρισμού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Απ’ τις 6» με την Νίνα Κασιμάτη και τον Δημήτρη Κοτταρίδη, προβάλλοντας μεταξύ άλλων και το λιμάνι της Καλαμάτας.

Το «βαρύ» πρόγραμμα του Βασίλη Κικίλια ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί στο επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Βαγγέλη Ξυγκώρο καθώς και μέλη διαφόρων επαγγελματικών κλάδων κυρίως όμως αυτών που άπτονται του τουρισμού, όπως οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες της εστίασης.

Αφού άκουσε τα ζητήματα της Μεσσηνίας από τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι το Υπουργείο κινείται πάνω σε 3 πυλώνες για την περαιτέρω τουριστική ευημερία της περιοχής. Την διασύνδεση του πλούσιου πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό , των πολιτιστικών μνημείων, καθώς υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και επίσης καθώς, και των επενδύσεων στο εμπορικό κόσμο με στόχο να σταθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να στηριχθεί η μικρομεσαία τάξη που αποτελεί διαχρονικά τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Ο Υπουργός Τουρισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σημαντικά έργα υποδομής στην περιοχή, που όπως είπε, φέρουν την υπογραφή του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και έδωσαν τεράστια ώθηση στην περιοχή ενώ πρόσθεσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα «τρέξουν» διάφορα προγράμματα για έργα υποδομών όπως λιμάνια, μαρίνες, λιμενοβραχίονες κ.α.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολύ καλή χρονιά όπου στη Μεσσηνία ο Διεθνής Αερολιμένας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» καταγράφει μέχρι στιγμής ήδη αύξηση 2% στους επισκέπτες σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ του 2019 με τον Ιούλιο μόνο να καταγράφεται αύξηση 17%. Όλα αυτά πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας μέσα σε μια χρονιά πολύ δύσκολο, με πόλεμο στην «καρδιά» της Ευρώπη, ενεργειακό κόστος στα ύψη και ακόμα και ζητήματα πιο απλά όπως οι μέδουσες, ωστόσο καταγράφηκε μια χρονιά ρεκόρ σ΄ όλη την επικράτεια.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας τονίζοντας ότι η επέκταση του διαδρόμου θα γίνει από το κράτος, ενώ η ιδιωτική εταιρεία που θα προκύψει μετά το διεθνή διαγωνισμό που είναι ήδη σε εξέλιξη θα φροντίσει για την περαιτέρω αναβάθμιση σε χώρους υποδοχής αφίξεων και αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο. Κάλεσε δε, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας να βρεθεί μαζί του σε συνάντηση που θα έχει πολύ σύντομα με τον διευθύνοντα του υπερταμείου.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην μεγάλη επένδυση της Costa Navarino που λειτούργησε ως «δορυφόρος» για να αναπτυχθούν γύρω από αυτή πολλές άλλες επιχειρήσεις ενώ ανέφερε και το δικό του όραμα για διασύνδεση στην Καλαμάτα του βουνού με τη θάλασσα μέσω «τελεφερίκ» ώστε να αξιοποιηθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η περιοχή.

Αμέσως μετά το επιμελητήριο Μεσσηνίας ο κ. Κικίλιας παρέστη μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα που τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στο γραφείο τουριστικής προβολής και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν γευσιγνωσία ελαιολάδου αλλά και βρώσιμης ελιάς, από το αρμόδιο τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια είχαν συνάντηση με ξενοδόχους της Καλαμάτας σε κεντρική καφετέρια της πλατείας και το πρόγραμμα του Υπουργού έκλεισε με ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Πόλης με θέμα «Μεσσηνία: Προορισμός όλο το χρόνο» . Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ξανά όσα είπε και στο επιμελητήριο σε μεγαλύτερο κοινό αυτή τη φορά τονίζοντας τις τεράστιες δυνατότητες της Μεσσηνίας, ενώ συμπλήρωσε πως μετά από μια «συγκλονιστική» χρονιά στον τουρισμό που βοήθησε τα μάλα την ελληνική οικονομία, το χειμώνα, «σηκώνουν μανίκια» και προετοιμάζονται για μια ακόμα καλύτερη χρονιά και από τη φετινή. Πριν την ομιλία του Υπουργού προηγήθηκε χαιρετισμός από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περ. Πελοποννήσου Άννας Καλογεροπούλου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More