Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκριν για Ντουράντ: «Πρέπει να καταλάβετε ότι οι παίκτες είναι πλέον και επιχειρηματίες»

 

Στο πλευρό του άλλοτε συμπαίκτη του στάθηκε ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ των πρωταθλητών, αναφέροντας ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν παίζουν απλά μπάσκετ.

Η απόφαση του Κέβιν Ντουράντ το καλοκαίρι του 2016 να μετακινηθεί στο Γκόλντεν Στέιτ, σήκωσε… θύελλα αντιδράσεων στο κοινό του NBA. Πολλοί κατηγόρησαν τότε τον 33χρονο φόργουορντ ότι διαλέγει τον εύκολο δρόμο για να πάρει δαχτυλίδι και ότι δεν θέλει να δώσει τις δικές του “μάχες” για την πορεία προς την κορυφή.

Η αλήθεια είναι ότι οι Γουόριορς για δύο χρόνια κατέκτησαν το πρωτάθλημα, χωρίς να “ιδρώσουν” ιδιαίτερα. Το 2017 και 2018, κέρδισαν εύκολα τον τίτλο του πρωταθλητή από τους Καβαλίερς. Ακόμα και αν ο “KD” έφυγε άδοξα από τους “πολεμιστές” ο Ντρέιμοντ Γκριν τον υπερασπίστηκε δημόσια.

Αναλυτικά τα όσα είπε: “Αν ο Ντουράντ λέει ότι δεν θέλει να μείνει άλλο σε μία ομάδα, ότι θέλει να πάει αλλού, γιατί σας νοιάζει τόσο; Γιατί αυτό σε κάνει αδύναμο; Δεν το καταλαβαίνω. Είναι το επόμενο βήμα της καριέρας του. Αν κάποιος φύγει από την Google για την Apple και μετά από 3-4 χρόνια πάει στην Tesla, κανείς δεν θα πει ότι αυτός ο άνθρωπος έτρεξε να ξεφύγει. Όλοι θα πουν ότι έκανε το καλύτερο δυνατό για την καριέρα του και την οικογένειά του. Αλλά για τους αθλητές, ποτέ δεν το βλέπουν έτσι. Ο κόσμος δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι αθλητές είναι πια και επιχειρηματίες, δεν παίζουν απλά μπάσκετ. Πρέπει να καταλάβουν και να δεχθούν ότι είναι επιχειρηματίες και ότι κάνουν επιχειρηματικές κινήσεις. Ο Ντουράντ σε όλη τη ζωή δούλεψε για να είναι σε αυτή τη θέση τώρα. Δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό όλοι στο ΝΒΑ”.

Το άρθρο Γκριν για Ντουράντ: «Πρέπει να καταλάβετε ότι οι παίκτες είναι πλέον και επιχειρηματίες» εμφανίστηκε πρώτα στο www.ertsports.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More