Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Βόλου: 11 παραλίες τιμήθηκαν με το διεθνές βραβείο «Γαλάζια Σημαία»

Τελετή για την απονομή των 11 “Γαλάζιων Σημαιών” σε ισάριθμες παραλίες του Δήμου Βόλου διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Τουρισμού του, την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, σε κεντρικό σημείο της παραλίας των Αλυκών.

Η τελετή, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή, πραγματοποιήθηκε παρουσία της Εφόρου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, Σοφίας Καινούργιου, Δημοτικών Συμβούλων, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, καθώς και επισκεπτών της ακτής, με στόχο την ανάδειξη των ακτών του Βόλου, βασικού συγκριτικού πλεονεκτήματος της πόλης. Έντεκα παραλίες βραβεύτηκαν και φέτος με τη «Γαλάζια Σημαία», παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες, που  απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές.

Για να κερδίσει μια ακτή το βραβείο “Γαλάζιας Σημαίας” πρέπει να ικανοποιεί 33 κριτήρια που αφορούν στην οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια και προστασία της ακτής. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η ποιότητα των νερών κολύμβησης, η προστασία του φυσικού πλούτου,  η ύπαρξη ναυαγοσωστών και η άμεση πρόσβαση σε σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι 11 Γαλάζιες Σημαίες ήρθαν διά θαλάσσης με ναυαγοσωστικό σκάφος. Ναυαγοσώστες, που ήδη δραστηριοποιούνται στις ακτές του Δήμου Βόλου, μετέφεραν τις σημαίες μέχρι την ακτή, όπου τις παρέλαβαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και η Έφορος κα Σοφία Καινούργιου και στη συνέχεια, μαζί με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τις παρέδωσαν σε κάθε έναν ναυαγοσώστη για να αναρτηθούν στις παραλίες. Κατόπιν έγινε η έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία των Αλυκών, η οποία βραβεύεται τα τελευταία 28 χρόνια ανελλιπώς.

 «Οι Γαλάζιες Σημαίες αποτελούν ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας και η βράβευση μιας ακτής, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πολλοί τουρίστες επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με βάση και το συγκεκριμένο κριτήριο. Για την απονομή μιας Γαλάζιας Σημαίας θα πρέπει η ακτή να διακρίνεται για τα εξαιρετικής ποιότητας νερά της και να πληροί αυστηρά κριτήρια που έχουν σχέση με την οργάνωση και την ασφάλεια αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε η κ. Μποντού – Τοκαλή.

Τέλος η Αντιδήμαρχος Τουρισμού ευχαρίστησε τους ναυαγοσώστες της ναυαγοσωστικής σχολής Lifeguard Volos, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, την Έφορο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, Σοφία Καινούργιου, τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους, κατοίκους και λουομένους, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέων Παγασών και πάνω απ’ όλα τους συνεργάτες της στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου για την καθημερινή εποπτεία των ακτών, από τη Νέα Αγχίαλο έως τα Πλατανίδια σε μια ακτογραμμή μήκους 59,5 χιλιομέτρων, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις τους και την τήρηση των κριτηρίων.

Ο Δήμος Βόλου τα τελευταία χρόνια βραβεύεται με 11 «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές του: Αλυκές, Αμαρυλλίδα, Αμφανές, Άναυρος, Θωμάς Σουτραλί Αγριάς, Καρνάγιο, Κριθαριά, Νέα Αγχίαλος, Πλάκες, Πλατανίδια και Χρυσή Ακτή Παναγιάς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More