Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκτυο για το Αστικό Πράσινο «SOSε τα δέντρα»: διαμαρτυρία για την κοπή 260 δέντρων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε διαμαρτυρία εν όψει της επικείμενης νέας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την κοπή 260 δέντρων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη καλεί το Δίκτυο για το Αστικό Πράσινο «SOSε τα δέντρα», τη Δευτέρα (20/9) στις 18:00, μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καλείται στη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, να εγκρίνει την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου για την κοπή 260 δέντρων στις οδούς Δελφών, Παπαναστασίου, Κ. Καραμανλή και Κωνσταντινουπόλεως.

Όπως αναφέρει το δίκτυο για το Αστικό Πράσινο «SOSε τα δέντρα» “η νέα αυτή απόφαση της Επιτροπής έγινε με τον συνηθισμένο τρόπο, δηλαδή μαζικά, με κριτήριο το είδος των δέντρων (λεύκα), και όχι με βάση τις ορθές επιστημονικές πρακτικές της δασολογίας, δηλαδή την ξεχωριστή αυτοψία και τεχνική έκθεση για τη βιωσιμότητα του κάθε δέντρου ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος στις αρχές του 2022, πρόκειται να κοπούν συνολικά 2.500 δέντρα, με τη λογική του “μαζί με τα ξερά κόβονται και τα χλωρά”. Με τις μαζικές κοπές και τις χιλιάδες κλαδεύσεις που πραγματοποιούνται με λάθος πρακτικές, καταστρέφοντας τα δέντρα, πραγματοποιείται μια δραστική μείωση του πρασίνου στη Θεσσαλονίκη και μια συνεχόμενη περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση. Η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει να διαχειρίζεται την πλειοψηφία των δέντρων ως δημόσιο κίνδυνο και όχι ως ζώντες οργανισμούς που είναι πηγή πολλαπλών ωφελειών για τη ζωή στην πόλη”.

Το Δίκτυο για το αστικό πράσινο “SOSε τα Δέντρα” ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην εγκρίνει την κοπή των 260 δέντρων και προσκαλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στις 6 το απόγευμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More