Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Σ. ‘Αμπε: Ο δράστης τον θεωρούσε μέλος θρησκευτικής ομάδας που χρεοκόπησε τη μητέρα του

Η μητέρα του δράστη της δολοφονίας του Ιάπωνα πρώην προέδρου Σίνζο Άμπε ήταν μέλος της Εκκλησίας της Ενοποίησης, δήλωσε ο επικεφαλής της εκκλησίας αυτής στην Ιαπωνία.

Ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι, o 41χρονος άνεργος, που ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως ο άνδρας που σκότωσε τον Άμπε πίστευε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ευνοούσε την θρησκευτική ομάδα στην οποία η μητέρα του είχε κάνει μια «τεράστια δωρεά».

Ο ίδιος ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία ότι η μητέρα του χρεοκόπησε λόγω της δωρεάς αυτής, ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri και άλλα ιαπωνικά μέσα.

Ο Τομιχίρο Τανάκα, πρόεδρος της Ιαπωνικής Family Federation for World Peace and Unification, γνωστής ως Εκκλησία της Ενοποίησης,  επιβεβαίωσε ότι η μητέρα του Γιαμαγκάμι ήταν μέλος της εκκλησίας.

Ο Τανάκα αρνήθηκε να σχολιάσει τις δωρεές που έχει κάνει η γυναίκα, επικαλούμενος την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ούτε ο Άμπε ούτε ο δολοφόνος του ανήκουν στην εκκλησία, επεσήμανε ο Τανάκα, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν είχε ρόλο συμβούλου στην οργάνωση η οποία ιδρύθηκε από τον Νοτιοκορεάτη πάστορα Sun Myung Moon το 1954 και είναι γνωστή για τους δεσμούς με συντηρητικούς πολιτικούς σε όλο τον κόσμο».

Ο Γιαμαγκάμι χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο όπλο από μέταλλο και ξύλο, με δύο κάννες συνδεδεμένες με κολλητική ταινία και λαβή πιστολιού, που έβγαζαν τεράστιο θόρυβο και λευκό καπνό. Η αστυνομία βρήκε όπλα με τρεις, πέντε και έξι κάννες στο σπίτι του.

Ο δράστης, συνελήφθη αμέσως μετά τον πυροβολισμό του Σίνζο ‘Αμπε, ο οποίος πέθανε πέντε ώρες αργότερα στο νοσοκομείο. Ο δράστης δεν επιχείρησε να τραπεί σε φυγή, λένε μάρτυρες. Ο 41χρονος είναι πρώην μέλος του ναυτικού της Ιαπωνίας ως το 2005 και πιο πρόσφατα εργάστηκε σε κατασκευαστική εταιρεία από την οποία υπέβαλε την παραίτησή του τον Απρίλιο, λέγοντας ότι είναι «κουρασμένος».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More