Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δραπέτευσε» χιμπατζής από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Αντιδράσεις για τη θανάτωσή του

‘Hταν ο μεγαλύτερος από τους 9 χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ηλικίας 27 ετών και ύψους περίπου 1,60 μέτρα. Kατάφερε να περάσει πάνω από τα ψηλά ηλεκτροφόρα σύρματα και την τάφρο με το νερό που υπάρχει περιμετρικά και βγήκε εκτός του πάρκου. Δεν κατάφεραν να πιάσουν το ζώο και το θανάτωσαν.

Μάρτυρας  περιέγραψε ότι από τα μεγάφωνα δινόταν η οδηγία όλοι στο πάρκινγκ να μπουν και να κάτσουν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι τουλάχιστον 20 άτομα από το προσωπικό του πάρκου βγήκε έξω σε μια προσπάθεια να τον πιάσουν, ενώ ο χιμπατζής είχε ανέβει σε κολώνα ύψους τριών μέτρων.

Ο υπεύθυνος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουάρ επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυροσβεστήρας που δεν περιλαμβάνεται στο «πρωτόκολλο» αλλά ήταν προφανώς μια προσπάθεια για να φοβίσουν το ζώο και να μπορέσουν να το πιάσουν.

Τελικά ελήφθη η απόφαση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο να θανατώσουν τον χιμπατζή εξηγώντας ότι δεν μπορούσαν να του κάνουν αναισθητική ένεση, καθώς λόγω του όγκου του θα χρειαζόταν 15 λεπτά για να επιδράσει.

«Ντροπή σας»,  είναι το σχόλιο που συνοδεύει την είδηση της θανάτωσης σε αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More