Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Χαρίτου: Αναγκαία η επαναλειτουργία της Shelman

Στην αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Βιομηχανικής Μονάδας Shelman αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου.

«Μας αφορά πρωτίστως ως περιοχή» είπε και τόνισε ότι «ακόμη περιμένουν οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας Shelman να χρηματοδοτηθεί από την Αναπτυξιακή Τράπεζα ένα βιώσιμο σχέδιο επαναλειτουργίας της στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής» είπε ο κος Χαρίτου.

Παράλληλα σημείωσε ότι το θέμα συζητήθηκε δύο φορές στη Βουλή. Κατηγόρησε για εμπαιγμό τον Υπουργό Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι ρώτησε ρητορικά «αν συμφωνούμε να χρηματοδοτηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο από την Αναπτυξιακή Τράπεζα;»

Όπως τόνισε ο κος Χαρίτου «σε μία εποχή που τα προϊόντα του ξύλου ανεβαίνουν στη διεθνή αγορά, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην επαναλειτουργία της Βιομηχανίας, αλλά στην πώληση της ως παλιοσίδερα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονά του για τη στάση του τραπεζικού συστήματος σημειώνοντας: «τέτοιο τραπεζικό σύστημα θέλετε να έχει αγκιστρωμένες παραγωγικές μονάδες και αντί σε εξυγίανση να τις οδηγεί σε διάλυση».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More