Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκαίνια Έκθεσης “10 χρόνια Φίλοι Νέας Παραλίας” στον Κήπο των Γλυπτών

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου θα εορταστούν τα 10 χρόνια ίδρυσης του συλλόγου Φίλοι της Νέας Παραλίας με τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης στον Κήπο των Γλυπτών, στις 12 το μεσημέρι.

Μια έκθεση που ξεδιπλώνει το έργο, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του συλλόγου που ιδρύθηκε, με αφορμή την ιδέα ενός φοιτητή της αρχιτεκτονικής, από 25 φίλους για να μεγαλώσει χρόνο με τον χρόνο. Κοινός τόπος όλων, η ανάδειξη ενός εμβληματικού έργου για την εικόνα και την ποιότητα ζωής της πόλης της Θεσσαλονίκης, δίνοντας στον δημόσιο χώρο την αξία και το σεβασμό που απαιτείται για την προστασία και τη συντήρησή του μέσω την ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών, σε ένα συνεχώς υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον.

Αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες και πραγματοποιήθηκαν δρώμενα που αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο, έγιναν talk of the town με εκτενή ρεπορτάζ σε μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. Πάντα με περιβαλλοντική συνείδηση, κοινωνική ευαισθησία, βαθιά αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό και την υψηλή αισθητική σε όλους τους τομείς, διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων που έδωσαν στη Νέα Παραλία το νόημα της ύπαρξης της και άγγιξαν στην καρδιά του κόσμου. Ένας χώρος συμμετοχής, συνάντησης, χαράς, αλληλεπίδρασης, ανάτασης, ευαισθητοποίησης, δημιουργίας, ευ ζειν, ακτιβισμού, καινοτομίας, έκφρασης, διασκέδασης, επιστημονικής έρευνας, ψυχαγωγίας, συνέργειας, αλλά και προβληματισμού.

Βραδιές, που πλημμύρησαν από κόσμο παρακολουθώντας όπερα υπό το φως της πανσελήνου, χορεύοντας swing, σιγοτραγουδώντας όλοι μαζί μελωδίες μαζί με τους καλεσμένους καλλιτέχνες και τις χορωδίες, κερδίζοντας κάθε χρόνο τις εντυπώσεις με το ευρηματικό show μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά Νέα Παραλία-Νέα Πασαρέλα, διαγωνισμοί και εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, εκπαιδευτικά προγράμματα, δενδροφυτεύσεις, εκδόσεις βιβλίων και λευκωμάτων, συνεργασία με πανεπιστήμια και σχολεία, ξενάγηση Σύριων προσφύγων, καθαρισμός graffiti είναι μόνο μερικά από όσα έχουμε μοιραστεί.

Καταγράφονται, επισημαίνονται και δημοσιοποιούνται κατ’ επανάληψη τα προβλήματα, που προκύπτουν και διαιωνίζονται από την αδιαφορία ή ελλιπή συντήρηση της Νέας Παραλίας από τους αρμόδιους φορείς.

Ο σύλλογος αγωνίζεται για τη σωστή συντήρηση της αρχικής φιλοσοφίας, φυσιογνωμίας και υλοποίησης του έργου της Νέας Παραλίας, της πολυβραβευμένης και προβεβλημένης διεθνώς «βιτρίνας» της πόλης και για να σταματήσει η συνεχής υποβάθμισή της.

Ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, δημιουργικό πνεύμα, αλλά και προβληματισμό, μελετούνται και προγραμματίζονται οι εκδηλώσεις, δράσεις και παρεμβάσεις της επόμενης χρονιάς. Σε αυτό οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό όχι μόνο ως θεατές, αλλά και ενεργά μέλη του συλλόγου.

“10 χρόνια Φίλοι της Νέας Παραλίας

10 χρόνια Φίλοι ΣΑΣ!”

Διάρκεια έκθεσης: 23 Οκτωβρίου-23 Νοεμβρίου, Εγκαίνια Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 12:00 μ.μ., Κήπος των Γλυπτών, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More