Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής στην Ισπανία

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος. Πρόκειται για τη δεύτερη προγραμματισμένη επίσκεψη στα πλαίσια του δεύτερου εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «BREAK 4 ALL. BREAK 2 U. JOIN US. Break time, Inclusion time, Let’s join us», που υλοποιείται την φετινή σχολική χρονιά .

Έξι μαθητές και δύο καθηγητές ταξίδεψαν στην πόλη Numancia de la Sagra της Ισπανίας και στο σχολείο INS Professor Emilio Liedo, προκειμένου να συναντήσουν τους Ισπανούς και Βούλγαρους εταίρους του προγράμματος και να εργαστούν πάνω στους στόχους που τέθηκαν στην πρώτη συνάντηση.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια οικογενειών των Ισπανών μαθητών. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε παρακολούθηση και συμμετοχή σε σχολικές δραστηριότητες σχετικές με το θέμα του προγράμματος, καθώς και γνωριμία με την σχολική πραγματικότητα της χώρας υποδοχής.

Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η συμπερίληψη στην σχολική κοινότητα όλων των μαθητών, και κυρίως αυτών με συμπεριφορικές ή άλλες δυσκολίες, μέσω των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στα διαλείμματα. Τα παιχνίδια στο διάλειμμα πραγματοποιούνται εδώ και λίγα χρόνια στο Ισπανικό σχολείο με μεγάλη επιτυχία.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών δημιουργούν μικρές ομάδες στο διάλειμμα δουλεύοντας με ομαδικό πνεύμα, επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των μελών των ομάδων. Μεταξύ άλλων τα «διαλείμματα» αφορούν θέματα όπως: αθλητικές δραστηριότητες, ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια, δημιουργική γραφή, Μουσική, Αγγλικά, Θέατρο, Μυθολογία, Ρομποτική, συνεργατικές δραστηριότητες εθελοντισμού, σκάκι, κατασκευές, ζωγραφική και χορούς.

Πέρα από τις σχολικές δραστηριότητες οι μαθητές έλαβαν μέρος σε παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, αλλά και σε συζήτηση με τους συνομηλίκους συμμαθητές τους σε κέντρο νεότητας της πόλης Numancia με θέμα την προστασία των αδέσποτων ζώων και τον εθελοντισμό στην τοπική κοινότητα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More