Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενεργειακή αναβάθμιση στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας – Υπεγράφη και ξεκινά η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου

Την εκτίμηση πως η ΔΕΥΑΚ, μπορεί να σύρει το άρμα της ανάπτυξης για την Καλαμάτα, καθώς ετοιμάζεται να περάσει στη νέα, ψηφιακή εποχή που θα κληθεί να προσαρμοστεί στις πράσινες πολιτικές και στα θέματα τις κλιματικής αλλαγής, εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Θανάσης Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια της υπογραφής δύο συμβάσεων που αφορούν στην επιχείρηση.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, «η ΔΕΥΑ Καλαμάτας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί σήμερα δεκάδες έργα, τα οποία θωρακίζουν σε επίπεδο υποδομών της περιοχή μας και παρά τις δυσκολίες, η ΔΕΥΑΚ αντέχει», εξάροντας το ρόλο και την εμπειρία του προσωπικού της και της διοίκησης.

Οι δυσκολίες 

Ο κ.Βασιλόπουλος αναφέρθηκε όμως και στον μεγάλο αγωγό Φ800 και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κυρίως ως προς το βασικό υλικό εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στις αρχές του 2023. Μίλησε επίσης και για το μεγάλο έργο της δεξαμενής στο Αη Γιάννη Καρβούνη, που προχωράει κανονικά με την αντικατάσταση χιλιομέτρων δικτύου αγωγών ύδρευσης στον κεντρικό ιστό της Καλαμάτας.

Ολοκληρώνονται σταδιακά τα έργα

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνεται σχεδόν η β’ φάση, που αφορά περίπου 26 χλμ., έχει λάβει χρηματοδότηση και είναι έτοιμη να ξεκινήσει η γ’ φάση και φυσικά ακολουθεί η δ’ φάση που έχει μελετητική ωριμότητα. Όσον αφορά στις συμβάσεις που υπεγράφησαν χθες, η μεν πρώτη αφορά σε προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στα δίκτυα ύδρευσης και λυμάτων της ΔΕΥΑΚ, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και η δεύτερη μεταξύ ΔΕΥΑ Καλαμάτας και Αναπτυξιακής Μεσσηνίας αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More