Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενώ το Κίεβο ζητάει περισσότερη βοήθεια, ρωσικοί πύραυλοι καταστρέφουν μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, Σολτς, Μακρόν, Ντράγκι, θα μεταβούν στην ουκρανική πρωτεύουσα εντός του μήνα.

«Χρειαζόμαστε ισχυρή υποστήριξη, κυρώσεις (στη Ρωσία) και όπλα από τους τρεις ηγέτες των σημαντικότερων χωρών (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) το συντομότερο δυνατό», είπε ο κ. Κλίτσκο στη γερμανική εφημερίδα Bild, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης να της σταλούν περισσότερα πυρομαχικά και προηγμένα όπλα.

«Η Ουκρανία μπορεί να ανταποκριθεί στα πρότυπα του ΝΑΤΟ σε ένα μήνα», είπε ο Ρέζνικοφ στον Economist. Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι στρατιώτες εξοικειώθηκαν με το δυτικό πυροβολικό σε μόλις δύο εβδομάδες. Και χρησιμοποίησε λόγια του Τσόρτσιλ, «δώσε μας τα εργαλεία και θα τελειώσουμε τη δουλειά».

Τέλος, ως προς τα νέα από το ανατολικό μέτωπο, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο Μπαχμούτ. Σύμφωνα με δημοσιογράφο από το σημείο των αεροπορικών επιδρομών, το ωστικό κύμα έσπασε τζάμια σε πολλά κτίρια κατοικιών. Σε κάποια από αυτά, σιδερένιες πόρτες εισόδου είχαν μπλοκαριστεί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκλωβίζονται μέσα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα στο Ντονμπάς

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα (13/6) ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν μία μεγάλη ποσότητα όπλων και στρατιωτικού υλικού στην περιοχή του Ντονμπάς, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Μεταξύ των οπλικών συστημάτων που καταστράφηκαν, ήταν και μερικά που είχαν αποσταλεί από τις ΗΠΑ, αλλά και ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, πύραυλοι με στόχευση ακριβείας έπληξαν περιοχή κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ουντάτσνι, καταστρέφοντας εξοπλισμό που είχε παραδοθεί στις ουκρανικές δυνάμεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ανταπόκριση από το Κίεβο: Κάτια Αντωνιάδη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More