Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζαπορίζια: Τέσσερις ειδικοί του IAEA θα επισκεφθούν τον πυρηνικό σταθμό

Tετραμελής ομάδα ειδικών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) αναμένεται να φθάσει στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια προκειμένου να αντικαταστήσει την προηγούμενη ομάδα των δύο ειδικών από τον οργανισμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τις αρχές της ρωσικής κατοχικής διοίκησης.

“Θα ζήσουν στον πυρηνικό σταθμό, ακριβώς όπως και οι προκάτοχοί τους”, δήλωσε ο επικεφαλής της διορισμένης από τη Ρωσία διοίκησης της Ενέρχονταρ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η κρατική εταιρία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom δήλωσε έπειτα από μια επίσκεψη του οργανισμού του ΟΗΕ για την πυρηνική ενέργεια τον Σεπτέμβριο πως δύο παρατηρητές του IAEA θα παρέμεναν στον κατεχόμενο από τη Ρωσία πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, η περιοχή του οποίου έχει βομβαρδιστεί κατ΄επανάληψη αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

Ο περιφερειάρχης στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σταρούχ, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ομώνυμη πόλη έπληξαν κατοικίες, κάνοντας λόγο για θύματα και πυρκαγιές.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη ρωσικών υπηρεσιών, αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσάρτησε  την ευρύτερη περιφέρεια της Ζαπορίζια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More