Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει τη φυσιολογική ζωή κάθε Ευρωπαίου

Την κατηγορία προς τη Ρωσία ότι διεξάγει ενεργειακό πόλεμο εναντίον της Ευρώπης, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διάγγελμά του το βράδυ του Σαββάτου 3/9 και κάλεσε σε ενότητα.

«Η Ρωσία προσπαθεί τελευταία να αυξήσει την ενεργειακή πίεση στην Ευρώπη ακόμη περισσότερο· η μεταφορά αερίου μέσω του Nord Stream σταμάτησε τελείως», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι. «Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει τη φυσιολογική ζωή κάθε Ευρωπαίου — σε όλες τις χώρες της ηπείρου μας».

Σκοπός της Μόσχας, είπε, είναι να εξασθενήσει και να εκφοβίσει τα κράτη της Ευρώπης. Πέρα από τα άρματα μάχης και τους πυραύλους, η Ρωσία χρησιμοποιεί επίσης την ενέργεια ως όπλο και αυτόν τον χειμώνα, ετοιμάζεται να καταφέρει «αποφασιστικό πλήγμα» στον ενεργειακό τομέα και μόνο η μεγαλύτερη συνοχή θα επιτρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό, συνέχισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συντονίσουν καλύτερα τα αντίμετρα που θα εφαρμόσουν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, έκρινε, προσθέτοντας πως πρέπει να αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία για να περιοριστούν τα έσοδά της από το πετρέλαιο και το αέριο.

Το υπόβαθρο των κατηγοριών αυτών είναι ότι η Gazprom δεν ξανάρχισε τις παραδόσεις αερίου μέσω του Nord Stream 1 χθες το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο. Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία επικαλέστηκε διαρροή στον σταθμό συμπίεσης Παρτόβαγια.

Στο διάγγελμά του, ο κ. Ζελένσκι στηλίτευσε εξάλλου τον τραυματισμό παιδιών σε έκθεση όπλων στην Τσερνίχιβ. Το ατύχημα αυτό ήταν «απαράδεκτο» και οι υπεύθυνοι για αυτό θα τιμωρηθούν, διεμήνυσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More