Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Οι δημοσιογράφοι του «New York Times» σε απεργία

Οι δημοσιογράφοι των «New York Times» προχώρησαν σήμερα σε εικοσιτετράωρη απεργία ζητώντας υψηλότερους μισθούς.

Μετά από ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, τα μέλη του συνδικάτου σταμάτησαν τη δουλειά και κάλεσαν τους αναγνώστες να μποϊκοτάρουν τους New York Times σήμερα.

Οι «New York Times» είναι, δίπλα στην «Washington Post», η πιο σεβαστή αμερικανική εφημερίδα. Οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων από το Μανχάταν απεργούν για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970. Τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν υψηλότερους μισθούς και μεγαλύτερη προσαρμογή των μισθών στον πληθωρισμό από την προσαρμογή που συμφωνήθηκε από τη διοίκηση, αναφέρει το BBC.

Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίοδοι κρίσης για όλα τα έντυπα μέσα, αλλά οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι η εφημερίδα τους εξακολουθεί να πηγαίνει καλά, αν κρίνουμε από τους μισθούς και τα μπόνους των διευθυντών πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι σε ορισμένες από τις γραπτές στήλες της εφημερίδας, η διεύθυνση της εφημερίδας επισημαίνει ότι οι αναγνώστες δεν θα στερηθούν γιατί η εφημερίδα θα βασίζεται σε δημοσιογράφους που έχουν προσληφθεί στο εξωτερικό, οι οποίοι δεν είναι συνδικαλιστές.

Οι «New York Times» απασχολούν περίπου 5.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 2.000 είναι δημοσιογράφοι και οι 1.400 είναι μέλη συνδικάτων.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση : Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More