Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Λαμπρά εγκαίνια για το Karteros Beach Sports Center

Το μεγαλύτερο, υπερσύγχρονο Κέντρο Παράκτιων Αθλημάτων, το Karteros Beach Sports Center, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ σε μία λαμπρή τελετή, στην οποία έδωσαν το παρών χιλιάδες κόσμου, εκπρόσωποι του αθλητισμοί, καθώς και οι αποστολές των εθνικών ομάδων των 32 χωρών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach HandBall Εφήβων – Νεανίδων, το οποίο ξεκινά σήμερα στο Ηράκλειο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ευλόγησε το Αθλητικό Κέντρο, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που είχε την ιδέα αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου, ενόψει των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023».

«Με όραμα, πίστη, έμπνευση και συνεργασία, καταφέραμε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να πετύχουμε σημαντικούς στόχους που είχαμε θέση εξ αρχής βασισμένοι σε ένα στοχευμένο σχέδιο για τον αθλητισμό της χώρας» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Αυγενάκης. «Η Ελλάδα διαθέτει πλέον, εδώ στο Ηράκλειο τις πρώτες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις. Η πόλη μας γίνεται περιζήτητος προορισμός για αθλητικό τουρισμό» πρόσθεσε, τονίζοντας πως: «Η Κρήτη πρωτοπορεί, η Ελλάδα αλλάζει! Πάμε μπροστά με όχημα τον αθλητισμό». Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που έχει γίνει στη διάρκεια της 3ετούς θητείας του και κατέληξε με την επισήμανση: « Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα σημαντικό κομμάτι του μεγάλου οράματος που έχουμε για τον Αθλητισμό στην χώρα μας, το πρώτο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο για Παράκτια Αθλήματα «Karteros Beach Sports Center». Καταφέραμε ένα χρόνο πριν από τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και μέσα σε 3 μήνες να έχουμε αυτή την καταπληκτική εγκατάσταση, διότι η Ελλάδα πλέον προνοεί. Θα ήθελα γι’ αυτόν τον άθλο να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν να είμαστε απολύτων έγκαιροι στον προγραμματισμό μας».

Την εκδήλωση των εγκαινίων του Karteros Beach Sports Center άνοιξε ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εδώ αγαπητέ Υφυπουργέ, Λευτέρη Αυγενάκη, φτιάξατε ένα παλάτι αθλητισμού και πολιτισμού. Και παρά το άσμα, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως είναι ωραίο στην άμμο να στήνεις παλάτια! Ένα παλάτι για τον λαό της Ελλάδας και της Κρήτης, για τη νεολαία μας».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη οι Στέλιος Αγγελούδης (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), Γιώργος Καπελλάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής), Σταύρος Αρναουτάκης (Περιφερειάρχης Κρήτης), Βασίλης Λαμπρινός (Δήμαρχος Ηρακλείου), Γιάννης Σέγκος (Δήμαρχος Χερσονήσου), Μενέλαος Μποκέας (Δήμαρχος Μαλεβιζίου), Νίκος Νταμπακάκης (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023») και Τζιαμπιέρο Μάσι (Πρόεδρος Επιτροπής Beach Handball της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης).

Το Karteros Beach Sports Center είναι μια εγκατάσταση που συμπληρώνει ιδανικά τις υφιστάμενες υποδομές του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου και στην οποία από σήμερα ως τις 26 Ιουνίου θα «χτυπά» η καρδιά του Παγκόσμιου Χάντμπολ, με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών. Αυτή τη στιγμή τέσσερα σύγχρονα γήπεδα άμμου (ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο χωρητικότητας 500 θεατών, συν ένα βοηθητικό), καθώς και ένα προθερμαντήριο.

Οι εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς, μέσα σε ελάχιστους μήνες και από σήμερα Τρίτη (14/6) θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του 2ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball Εφήβων- Νεανίδων, οι οποίοι θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 19/6. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο κεντρικό γήπεδο. Νωρίτερα (18:20) θα διεξαχθεί ο αγώνας Χονγκ Κονγκ- Ελλάδα (νεάνιδες) και αμέσως μετά (20:10) η αναμέτρηση Ιορδανία- Ελλάδα (έφηβοι). Η είσοδος για τους θεατές σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming από κανάλι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF) στο YouTube.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More