Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής και φιλοξενεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ, επί της οδού Ελένης Ζωγράφου 3, μία ξεχωριστή μουσική παραγωγή του Ωδείου Άνω Πόλης με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μίξη ηχοχρωμάτων κλασικής, έντεχνης, παραδοσιακής και ροκ μουσικής, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του αρχιμουσικού και διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Διαμαντή.

Συμμετέχουν χορευτές της σχολής χορού Χαλικιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ αποτελεί ιστορικό μνημείο της πόλης και συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης από το 2017. Το κτήριο του Πολυχώρου (1902) στέγαζε το εργαστήριο του Ίδρυματος  Πρόνοιας Ισλαχανέ, που από το 1874 αποτελούσε ορφανοτροφείο και τεχνικό σχολείο αρρένων. Ωστόσο, η μουσική ηχούσε στο χώρο από τότε: η μουσική μπάντα της σχολής ήταν ξακουστή! Στις 21 Ιουνίου, η μουσική θα ηχήσει εκ νέου, γιορτάζοντας τη Μουσική!

Το Ωδείο Άνω Πόλης από τον Σεπτέμβρη του 2012 συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον διεθνή κύκλο μουσικής δωματίου και σε πολλές άλλες συναυλίες του καλλιτεχνικού του προγράμματος. Επίσης, διοργανώνει και παρουσιάζει  μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου “MagnaGraecia” της πόλης Tropea της Ιταλίας, την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας καθώς και σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ. Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού, το Ωδείο Άνω Πόλης έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα ωδεία της χώρας.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More