Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η “νέα σελίδα” του Χάμες Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό

 

Μια πολύ περίεργη χρονιά για τον Κολομβιανό, ο οποίος πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Αλ Ραγιάν, επέστρεψε στην Ευρώπη και αναγεννήθηκε στους Πειραιώτες.

Ιδιαίτερη μνεία στον Χάμες Ροντρίγκες και στον απολογισμό του 2022 κάνει η Κολομβιανή AS. Μιλά για τα δύο διαφορετικά εξάμηνα, μετά και την αποτυχία της Εθνικής ομάδας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο Ολυμπιακός τον επέστρεψε στην Ευρώπη, με τη νέα σελίδα να γυρνά στις 15 Σεπτεμβρίου και να βρίσκει τον καλό του εαυτό.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Τον Ιανουάριο του 2021, είχε δύο γκολ και δύο ασίστ στα δύο πρώτα παιχνίδια του για την Αλ Ραγιάν. Αντίθετα, στα τέλη εκείνου του μήνα και στις αρχές του Φεβρουαρίου, γνώρισε ήττες με τους “τρικολόρ” που ουσιαστικά καταδίκασαν την ομάδα και την κράτησαν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αντίο στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μετά από έναν Φεβρουάριο με μόνο μία νίκη σε πέντε παιχνίδια, ήρθε ένας απογοητευτικός Μάρτιος για τον Χάμες σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Στις 3/5 η Αλ Ραγιάν έχασε στα πέναλτι από την Αλ Βάκρα και αποχαιρέτησε το Emir Cup. Αυτό ήταν το τελευταίο ματς του για τη σεζόν 2021/22, γιατί από εκείνη την ημέρα μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν έπαιξε ξανά με την ομάδα του Κατάρ.

Επιπλέον, μόλις τρεις εβδομάδες αργότερα, η Εθνική Κολομβίας έκλεισε τα Προκριματικά χωρίς θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρά τις νίκες εναντίον της Βολιβίας και της Βενεζουέλας, τα προηγούμενα αποτελέσματα τους εμπόδισαν να προκριθούν στο σημαντικό τουρνουά.

Λόγω προβλημάτων, τεχνικών αποφάσεων και της θέλησης του ποδοσφαιριστή, ο Χάμες δεν έπαιξε ξανά με την Αλ Ραγιάν τους επόμενους μήνες.

Η πρόθεσή του να φύγει από την Αλ Ραγιάν
Αν και είχε υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Κατάρ μέχρι το 2024, ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν ξεκάθαρος ως προς τον στόχο του: να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στα μέσα της χρονιάς συνδέθηκε με πολλούς συλλόγους, Γουέστ Χαμ, Ρόμα, Γαλατασαράι και όχι μόνο, αλλά η μόνη πρόταση που έλαβε -και απέρριψε- ήταν από την Μποταφόγκο της Βραζιλίας.

«Η ζωή είναι πολύ ήρεμη (στο Κατάρ). Όσο για το ποδόσφαιρο και τη δουλειά, υπάρχει πολύς δρόμος, γι’ αυτό είναι ένας από τους λόγους που θέλω να φύγω. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Υπάρχουν επιλογές, μόνο που πάμε κόντρα στο χρόνο», είπε ο Κολομβιανός τον Αύγουστο, σε συνέντευξή του στο El Chiringuito.

Το ξεκίνημά του στον κορυφαίο σύλλογο της Ελλάδας
Η ένταξη του Χάμες στον Ολυμπιακό έγινε ώρες πριν από το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσε να εγγραφεί στη λίστα για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η ελληνική Super League ήταν ο βασικός και μοναδικός στόχος -σε επίπεδο συλλόγων- για αυτόν πριν από τη διακοπή του Μουντιάλ.

Παρά το γεγονός ότι το ντεμπούτο του δεν ήταν το αναμενόμενο (ήττα από τον Άρη Θεσσαλονίκης), σιγά σιγά βρήκε τη φόρμα του και τον Οκτώβριο μάλιστα επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Πριν το Μουντιάλ έπαιξε 8 παιχνίδια, σημείωσε 2 γκολ και έδωσε 1 ασίστ.

Οι αριθμοί του James Rodríguez το 2022
Αγώνες συλλόγων/εθνικών ομάδων: 27
Αγώνες με Αλ Ραγιάν: 10
Συμμετοχές με τον Ολυμπιακό: 10
Αγώνες με την Κολομβία: 7
Στόχοι: 8
Ασίστ: 6

Μετά το διάλειμμα, ο Κολομβιανός συνέχιζει τη σεζόν με τον Ολυμπιακό στις 15 Δεκεμβρίου, αντιμετωπίζοντας τον Ατρόμητο για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη Λίγκα, ξανάρχισε τη δράση κόντρα στα Γιάννινα και έχει ακόμα ένα παιχνίδι πριν το τέλος της χρονιάς, με τον Αστέρα την Τετάρτη 28/12.//

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More