Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Σ. Θεοδωρίδου σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο Θέατρο Βράχων – «Από τη Μεσόγειο ως τα πέρατα του κόσμου»

Η διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, ερμηνεύει τραγούδια «από τη Μεσόγειο ως τα πέρατα του κόσμου» στις 15 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων. Όπως είπε η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ «είναι μία πρωτόγνωρη στο είδος της συναυλία για εμένα. Καταρχάς ο χώρος είναι καινούριος για εμένα όπως και το ρεπερτόριο που τραγουδάω. Λέω τραγούδια της Μεσογείου σε έντεκα γλώσσες και περιλαμβάνεται όλο αυτό το λίκνο του πολιτισμού που είναι η Μεσόγειος και δεν σας κρύβω ότι έχω και αγωνία, αλλά και ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό που θα γίνει αύριο».

«Σκέφτηκα ότι μετά τον κορονοϊό και όσα έχουν συμβεί στις ζωές μας ήθελα να περάσω ένα μήνυμα αγάπης, συμφιλίωσης, συγγένειας και γειτνίασης θα έλεγα με αυτό που μας ενώνει δηλαδή τη μουσική. Ψάχνοντας το ρεπερτόριο που θα ήθελα να τραγουδήσω κατάλαβα ότι μοιάζουμε τρομερά κι ότι όλα αυτά που μας συνδέουν είναι πραγματικά ίδια, γιατί αν αφαιρέσεις τις λέξεις από τα τραγούδια μοιάζουν πάρα πολύ με τα δικά μας και τα θέματα είναι περίπου τα ίδια η ξενιτειά, ο έρωτας, οι απώλειες…» είπε μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωρίδου.

Αναφερόμενη στην επαφή με τον κόσμο μετά την πανδημία η Σόνια Θεοδωρίδου είπε ότι «νιώθουν λίγο μουδιασμένα. Έχουν αλλάξει ριζικά οι άνθρωποι και κυρίως τα μικρά παιδιά. Βλέπω και μέσα από τη διδασκαλία που κάνω ότι πολλά παιδιά έχουν μια μορφή δυσλεξίας επειδή δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν σωστά τον δάσκαλό τους γιατί υπήρχε η μάσκα. Επίσης, νιώθω στους τραγουδιστές ο όγκος των φωνών έχει λίγο μικρύνει θα έλεγα λόγω αυτής της κατάστασης των δυο ετών. Δηλαδή υπάρχει ένας μικρός φόβος και η ανάγκη να απελευθερωθούν σιγά – σιγά, να μπορέσουν να ξανατραγουδήσουν».

Αναφερόμενη σε κάποια από ακούσματα της σημερινής εποχής με υβριστικούς στίχους κι επιθετικά στοιχεία η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι «εγώ αρνούμαι να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο. Τι εννοώ να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο; Αρνούμαι τα αυτιά μου να “λερώνονται” από αυτά, όχι γιατί το βλέπω ελιτίστικα, γιατί ακούω όλα τα είδη μουσικής και το έχω αποδείξει από αυτά που τραγουδάω άλλωστε, όμως υπάρχει μια τέτοια φτήνια που είναι ένας καθρέφτης της εποχής μας, μια τέτοια φτήνια που δεν την αντέχει κανείς. Κι από την άλλη δεν καλλιεργούνται τα παιδιά σήμερα, δεν φταίνε τα παιδιά. Τι γίνεται στα σπίτια να αναρωτηθούμε και τι γίνεται στο σχολείο».

Στη συναυλία συμμετέχουν: Νεανική Χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, Γυναικεία Χορωδία «Νηρηίδες», Παιδική – νεανική Χορωδία Δήμου Παλαιού Φαλήρου (Διεύθυνση: Κατερίνα Βασιλικού), Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου (Διεύθυνση: Αλεξάνδρα Μητσοπούλου), Γυναικείο φωνητικό σύνολο Ωδείου Νικόλαος Μαντζαρος (Διεύθυνση: Σόνια Θεοδωρίδου) και οι μουσικοί Μιχάλης Σουρβίνος – κιθάρα, μαντολίνο Κώστας Σαρδέλης – κόντρα μπάσο Νίκος Νταρίλας – κρουστά Κατερίνα Λιάτα – πιάνο Αλέξανδρος Χαραλάμπους -τσέλο Αλέξανδρος Χαλάψης – βιολί Βασίλειος Μαντούδης – ακορντεόν Ηλίας Υφαντίδης – ποντιακή λύρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More