Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη-Διανομείς: Το ράλι στα καύσιμα “ροκανίζει” το μεροκάματό τους

Καθημερινή ψυχρολουσία για τους οδηγούς στις αντλίες, βλέποντας τους μετρητές καυσίμων, αφού οι μέγιστες τιμές αμόλυβδης και ντίζελ σκαρφάλωσαν για την αμόλυβδη μία ανάσα από τα 2,5 ευρώ και για το ντίζελ πολύ πιο πάνω από τα 2. Εξαίρεση στον κανόνα, δεν αποτελούν πλέον οι τιμές στα νησιά που βρίσκονται μία ανάσα από τα 3 ευρώ.

Κι ενώ η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά, έφτασε πλέον τα 2,416 ευρώ και του ντίζελ κίνησης 2,049, δεν είναι λίγα τα πρατήρια που πωλούν πολύ πιο πάνω. Ενδεικτικά, σε  Ευρυτανία, Κεφαλονιά, Ροδόπη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης φτάνει τα 2,499, ενώ στις Κυκλάδες μόλις ένα λεπτό χαμηλότερα. Όσον αφορά δε το ντίζελ κίνησης ανέρχεται στα 2,234 στην Ευρυτανία, 2,285 στην Κεφαλονιά, 2,199 στη Ροδόπη, 2,259 στην Αθήνα, 2,219 Θεσσαλονίκη ενώ στις Κυκλάδες η μέγιστη τιμή του έφτασε πλέον στα όρια της αμόλυβδης, δηλαδή τα 2,399.

Στήριξη του κλάδου τους με νομοθετική παρέμβαση για αποζημίωση καυσίμων, ζητούν οι διανομείς που βλέπουν το μεροκάματό τους να ροκανίζεται από τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Καταναλωτές και επαγγελματίες περιμένουν τις ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα. Τα σενάρια που παραμένουν στο τραπέζι είναι η επέκταση του προγράμματος fuel pass αλλά και επιδότηση στην αντλία, και για βενζίνη και για ντίζελ.

Όλα θα εξαρτηθούν από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα προκύψουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον Yπουργό Oικονομικών, τα έσοδα τον μήνα Μάιο είναι αυξημένα σε σχέση με τους στόχους κατά περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΚΙΡΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ, ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More