Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τη νεροποντή- Έπεσε το νερό δύο μηνών σε διάστημα 50 λεπτών

 Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τη νεροποντή στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουνίου, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για τα πλημμυρικά φαινόμενα και εάν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν.

Το νερό που έπεφτε επί σχεδόν 50 λεπτά προκάλεσε μεγάλα προβλήματα. Υπόγεια διαμερίσματα και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν τόσο στη γέφυρα των Αγίων Πάντων όσο και στην περιφερειακή οδό στο υπόγειο τμήμα της στο ύψος της Ηλιούπολης, όπου ταξιτζής περίμενε για βοήθεια στο αυτοκίνητό του επί 4,5 ώρες.
Μέχρι σήμερα το πρωί, το τμήμα του δρόμου παρέμενε κλειστό με αυτοκίνητα να παραμένουν εγκλωβισμένα στο σημείο.

Από τη νεροποντή που έπληξε χθες την Θεσσαλονίκη πνίγηκε ολόκληρη η πόλη. Η αγανάκτηση για τους κατοίκους ξεχειλίζει.
Μόνοι τους οι καταστηματάρχες πάλευαν με τα νερά για μην πλημμυρίσουν τα καταστήματά τους. Από τα νερά της βροχής, οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και οδηγοί εγκλωβίστηκαν. Λεωφορεία του ΟΑΣΘ γεμάτα επιβάτες, πλημμύρισαν. Ο δρόμος μπροστά στο λιμάνι έγινε ένα με τη θάλασσα. Στο ΙΕΚ Νεάπολης, οι σπουδαστές ανέβηκαν πάνω σε καρέκλες για να βγουν από το κτήριο. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 40 κλήσεις.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, σε διάστημα 50 λεπτών έπεσαν ως και 70 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, όγκος νερού που συνήθως πέφτει στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο μαζί.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More