Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε μεταφορική εταιρεία στη Μενεμένη – Εμπλέκονται πέντε άτομα-μέλη συμμορίας

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασαν ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα σε μεταφορική εταιρεία της Μενεμένης, τον Απρίλιο του 2022.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 35χρονος αλλοδαπός και τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 23, 36, 24 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένη κλοπή.

Οι τέσσερις πρώτοι εξ’ αυτών, ενεργώντας από κοινού, αρχές Απριλίου 2022, με απειλή όπλων (αεροβόλων) τύπου “Kalashnikov” και πιστολιού, αφού ακινητοποίησαν ιδιοκτήτες και υπαλλήλους μεταφορικής εταιρείας, αφαίρεσαν (19.500) ευρώ και διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες που τους παρείχε το πέμπτο μέλος της συμμορίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 25χρονος, είχε αφαιρέσει μία εξ’ αυτών, σε προγενέστερο χρόνο, από περιοχή του Νομού Αττικής, η οποία βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε δασική περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη της.

Μετά την υποβολή της δικογραφίας, ο 35χρονος αλλοδαπός και ο 23χρονος ημεδαπός, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι (σημειώνεται ότι είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους – σχετ. το από 13-06-2023 δελτίο τύπου της Υπηρεσίας μας), σε βάρος έτερων δύο μελών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ σε βάρος του 36χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

Τέλος, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, σε χώρους μιας εκ των προαναφερόμενων επιχειρήσεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο όπλα, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάπραξη της ληστείας.

ΠΗΓΗ: ΓΑΔΘ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More