Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Καταστροφική η αύξηση του ρεύματος για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ενεργοβόρων επιχειρήσεων που προβληματίζονται για το πώς θα βρουν τρόπους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Μονόδρομος για εμάς, λένε, είναι να μετακυλήσουμε το κόστος στους πελάτες μας.

Τα πιστολάκια παίρνουν φωτιά και μαζί και οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως επισημαίνουν κομμωτές και κομμώτριες, η αύξηση τιμών είναι μονόδρομος για να μπορέσουν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Λύσεις προσπαθούν να βρουν και οι αρτοποιοί που εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για μείωση του κόστους.

Όπως επισημαίνουν, το πρώτο εξάμηνο μετά την αύξηση της ενέργειας, ήταν για τους περισσότερους καταστροφικό. Σταδιακά, οι αυξήσεις πέρασαν στους καταναλωτές με το κουλούρι να αυξάνεται από 5-10% και το ψωμί 15%, ωστόσο, δεν ήταν ικανές ώστε να βοηθήσουν τους επαγγελματίες στα λειτουργικά τους έξοδα.

Ακόμη και τους φοιτητές χάνουν σαν πελάτες οι ιδιοκτήτες καθαριστηρίων. Όπως επισημαίνουν, οι τιμές που αναγκάστηκαν να αυξήσουν, εξαιτίας της ανόδου της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, λειτούργησε αποτρεπτικά ακόμη και για τους μόνιμους πελάτες.

Με την αύξηση του λειτουργικού κόστους στις επιχειρήσεις, με την πίεση να είναι μεγαλύτερη στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, τίθεται θέμα πλέον στις περισσότερες αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες. Ήδη, όπως επισημαίνουν επαγγελματίες, οι αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών που πέρασαν και θα περάσουν στους καταναλωτές το επόμενο διάστημα, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν, προκειμένου να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More