Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία εργαζομένων σε εταιρία delivery

Περίπου 70 εργαζόμενοι στην εταιρία delivery Wolt πραγματοποίησαν σήμερα μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις. Η πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από την περιοχή της Καμάρας και διαμέσου κεντρικών δρόμων της πόλης έφτασε στα γραφεία της εταιρίας στην οδό Βενιζέλου όπου και παρέδωσαν ψήφισμα.

Οι διανομείς καταγγέλλουν τη μείωση της αμοιβής ανά παραγγελία, σε μία περίοδο που όπως λένε το εισόδημά τους συρρικνώνεται από την ακρίβεια στα καύσιμα και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Μιλούν επιπλέον για το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας, το οποίο αιτούνται να σταματήσει, ζητούν συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη “Wolt” με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη, απαιτούν την δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ επιθυμούν και την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφαλείας.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής και η Επιτροπή Διανομέων κάλεσαν τους διανομείς σήμερα σε 24ωρη απεργία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More