Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη,αναμένεται να γίνει σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Αναρχικές συλλογικότητες, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά και άλλες οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, απευθύνουν κάλεσμα στην Καμάρα, στις 11:30.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα και το μεγάλο συλλαλητήριο εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 11:00, στο Σύνταγμα.

Χθες, Σάββατο, δεκάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την αδιανόητη τραγωδία, έπειτα από κάλεσμα της ΚΝΕ. «Τα κέρδη σας οι νεκροί μας μόνο ο λαός σώζει το λαό», έγραφε το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης. Κορίτσια κρατούσαν πλακάτ σχηματίζοντας την λέξη «ΟΡΓΗ».

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Υποστηρίζουν ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα ήταν «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» και ζητούν να μην μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος.

Πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποίησαν ακόμη συλλογικότητες και άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο που συγκεντρώθηκαν στις 7 στην Καμάρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More