Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανάπλαση της παλιάς παραλίας

Πριν από λίγες μέρες έληξε άλλος ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, για ένα εμβληματικό έργο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ανάπλαση της παλιάς παραλίας. Στην ουσία πρόκειται για την επέκταση του ξύλινου ντεκ των πέντε έως και δέκα μέτρων, ώστε η παλιά παραλία από την πρώτη προβλήτα του λιμανιού μέχρι τον Λευκό Πύργο να αποκτήσει χαρακτηριστικά ασφαλούς μετακίνησης και εξυπηρέτησης των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών που επί δεκαετίες στριμώχνονται στο κράσπεδο και δεν μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους, στο πιο προνομιούχο σημείο της πόλης.

Πρόκειται για την υλοποίηση μιας ιδέας που μετρά πλέον πολλές δεκαετίες. Η ανάπλαση της παλιάς παραλίας θα «κουμπώσει» με τη νέα παραλία και θα δημιουργήσει τον παραθαλάσσιο άξονα περιπάτου και αναψυχής, από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

Το όνειρο όμως δεν τελειώνει με την ανάπλαση της παλιάς παραλίας. Συνεχίζεται στο πλαίσιο του ενιαίου παραλιακού μετώπου των 40 χλμ. από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι, ένα όραμα, που, όταν γίνει πράξη, θα δώσει νέα ταυτότητα στη Θεσσαλονίκη και θα την κατατάξει σε μία από τις πιο σύγχρονες μεγαλουπόλεις παγκοσμίως.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More