Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: 4.000 οικιακοί κάδοι κομποστοποίησης θα διατεθούν στα μέλη των ενώσεων αστυνομικών

Τέσσερις χιλιάδες οικιακοί κάδοι κομποστοποίησης θα διατεθούν την ερχόμενη Δευτέρα στα μέλη των ενώσεων αστυνομικών, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που έχει συνάψει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δράση αυτή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την επικείμενη λειτουργία του καφέ κάδου, στον οποίο θα καταλήγουν τα οργανικά οικιακά απορρίμματα, με στόχο τη μείωση -τουλάχιστον κατά 40%- των απορριμμάτων που καταλήγουν στον πράσινο κάδο και την παραγωγή λιπάσματος και εδαφοβελτιωτικού υλικού.

Σύμφωνα με τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, οι πολίτες αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Φορέα για την ξεχωριστή διαλογή των οργανικών αποβλήτων με συνολικά οφέλη στην προσπάθεια μείωσης των σκουπιδιών που οδηγούνται στην υγειονομική ταφή και στην εφαρμογή πρακτικών, όπως η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση και η κυκλική οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More