Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιατρικός Σύλλογος Σερρών: ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ

Την αντίθεσή της στο νέο νόμο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας εκφράσει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, εκτιμώντας ότι  θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα σε γιατρούς και ασθενείς. Mε ανακοίνωσή της κάνει λόγο υποβάθμιση του ΕΣΥ και αλλοίωση του αρχικού Δημόσιου χαρακτήρα του με ανάμιξη  Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

«Δεν δεχόμαστε να αλλοιωθεί ο αρχικός δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ με ανάμιξη  Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ούτε να επιβαρύνονται οι ασθενείς που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του με κόστος πλέον αυτού που έχουν καταβάλλει με τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Ως λύση στην υποβάθμιση του ΕΣΥ προτείνονται η καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, ο σεβασμός των φυσικών και ψυχολογικών αντοχών του προσωπικού, η παροχή ευκαιριών για επιστημονική εξέλιξη, η επικράτηση αξιοκρατικών κριτηρίων στις προαγωγές και η προστασία από άδικες φυσικές και νομικές επιθέσεις» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, ζητώντας:

– Να εφαρμοσθούν άμεσα οι αποφάσεις του ΣτΕ για επαναφορά των αμοιβών των Ιατρών του ΕΣΥ στα επίπεδα του 2009.

-Να γίνουν γενναίες και πραγματικές αυξήσεις των ιατρικών αμοιβών σε όλες τις βαθμίδες του ΕΣΥ και τους ειδικευόμενους, ανάλογες με τις υπηρεσίες που παρέχουν, τις ευθύνες που αναλαμβάνουν και το επίπεδο των σπουδών τους.

-Οι αμοιβές των εφημεριών να φορολογούνται αυτοτελώς και να παύσουν να επιστρέφονται» ως φόρος.

– Να προκηρυχθούν και να επαναπροκηρύσσονται έως ότου καλυφθούν, οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ, ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More