Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Αντιδράσεις για πορτραίτο του Μουσολίνι σε πολιτιστική εκδήλωση – Για cancel culture κάνει λόγο ο νέος Πρόεδρος της Γερουσίας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σάλο προκάλεσε η είδηση πως η φωτογραφία του Μουσολίνι βρίσκεται εκτεθειμένη στο Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται μαζί με όλους τους υπουργούς στο τιμόνι του υπουργείου, για τον εορτασμό της 90ής επετείου της έδρας του, στη Via Veneto της Ρώμης, η οποία χτίστηκε το 1929 και εγκαινιάστηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1932. Ο Μπενίτο Μουσολίνι υπήρξε ο πρώτος “ένοικος” του Παλάτσο Πιατσεντίνι (Υπουργός Επιχειρήσεων 1932 – 1936).

Η είδηση προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος έμαθε πως η φωτογραφία του Ντούτσε ήταν δίπλα στη δική του, ζήτησε η φωτογραφία του να αφαιρεθεί, ενώ ο νυν Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Τζιανκάρλο Τζορτζέτι, τόνισε πως η φωτογραφία του Μουσολίνι θα αφαιρεθεί.
Ωστόσο, ο ίδιος ο Τζορτζέτι τόνισε πως, ενώ η εν λόγω φωτογραφία αποτελεί μέρος μιας πολιτιστικής εκδήλωσης, στο Palazzo Chigi η φωτογραφία βρίσκεται ανενόχλητη στον προθάλαμο της Sala Verde, το οποίο στεγάζει τα πορτρέτα όλων των πρωθυπουργών από την ενοποίηση της Ιταλίας.

Κατά της αφαίρεσης της φωτογραφίας τάχθηκε και ο νέος Πρόεδρος της Γερουσίας, Ινιάτσιο Μπενίτο Λα Ρούσα, ο οποίος τόνισε πως η φωτογραφία του Μουσολίνι βρίσκεται επίσης στο Υπουργείο Άμυνας και πως “το όνομά του είναι επίσης γραμμένο στο Foro Italico” και έκανε λόγο για cancel culture.

(πηγή της φωτό: Corriere della Sera)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More