Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία (19η αγωνιστική): Μπαίνει ξανά στις… ράγες η Νάπολι | Αμφίρροπο “μπράντεφερ” στη Φλωρεντία

 

Οι “παρτενοπέι”, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Κρεμονέζε, στρέφουν εκ νέου την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, προκειμένου να παραμείνουν με διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Τρεις αναμετρήσεις ανοίγουν την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Serie A. Η αρχή γίνεται στις 16:00, όταν η Βερόνα υποδεχθεί τη Λέτσε, με στόχο τη νίκη που θα καλύψει μερικώς το… έδαφος που έχει χαθεί στη “μάχη” για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα του Μάρκο Τζαφαρόνι έχει μόλις εννέα βαθμούς, είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και έχει διαφορά επτά βαθμών από την 17η Σασουόλο. Από την άλλη, το σύνολο του Μάρκο Μπαρόνι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς που το έφτασαν στην 14η θέση.

Στις 19:00, η Νάπολι αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σαλερνιτάνα. Οι “παρτενοπέι” προέρχονται από τον αποκλεισμό στους “16” του Κυπέλλου Ιταλίας (3:2 στα πέναλτι από την Κρεμονέζε) και θέλουν να… ξεσπάσουν στο πρωτάθλημα. Έως τώρα, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 47 βαθμούς και έχουν… μαξιλαράκι ασφαλείας τους εννέα βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Μίλαν. Η Σαλερνιτάνα, από την άλλη, αγνοεί τη χαρά της νίκης από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους (3:1 τη Λάτσιο).

Το πρόγραμμα της ημέρας, κλείνει στις 21:45 με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Φιορεντίνα και Τορίνο. Οι “βιόλα” θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά την ήττα από τη Ρόμα (2:0) και να πλησιάσει στην εξάδα του πρωταθλήματος. Ίδιο κίνητρο έχει και η Τορίνο, καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 23 πόντους, αλλά η ομάδα του Ιβάν Τζούριτς προέρχεται από την εντός έδρας ήττα κόντρα στη Σπέτσια (1:0).//

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

16:00 Βερόνα – Λέτσε
19:00 Σαλερνιτάνα – Νάπολι
21:45 Φιορεντίνα – Τορίνο

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

13:30 Σαμπντόρια – Ουντινέζε
16:00 Μόντσα – Σασουόλο
19:00 Σπέτσια – Ρόμα
21:45 Γιουβέντους – Αταλάντα

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

19:30 Μπολόνια – Κρεμονέζε
21:45 Ίντερ – Έμπολι

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More