Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Εκδήλωση της Αγροδιατροφικής κατά του αποκλεισμού στο 1ο Ειδικό Σχολείο

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, διοργανώνει τρίωρη εκπαιδευτική δράση ενδοσχολικής επιμόρφωσης, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, με γνώμονα την άρση κάθε μορφής αποκλεισμού στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σκοπός της παραπάνω συνεργασίας είναι η προαγωγή της ισότιμης εκπαίδευσης και η δημιουργία των απαραίτητων εφοδίων, για την αυτόνομη διαβίωση και την ομαλή ένταξη όλων των μαθητών και κυρίως των μαθητών/μαθητριών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στην κοινωνία.

Μια επιμορφωτική δράση εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπου, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης, μέσα από παιχνίδια και αφήγηση ιστοριών, αλλά και εργασίες απόκτησης γνώσεων, θα καλλιεργηθεί στα παιδιά η εξοικείωση με :

-Την υγιεινή διατροφή,

-Την προστασία του περιβάλλοντος και 

– Τα παραδοσιακά προϊόντα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το θεμελιώδες δικαίωμα όλων των παιδιών να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες  τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά μέσα από την συνεργασία τοπικών φορέων, αυτοδιοίκησης και της  εκπαιδευτικής κοινότητας. Μια θεσμική υποχρέωση της πολιτείας για την ανάπτυξη των μέσων και την υιοθέτηση λειτουργικών δράσεων με κατεύθυνση την αποδοχή της διαφορετικότητας. 

Απώτερος στόχος της επιμορφωτικής δράσης, είναι η ενσωμάτωση μιας φιλοσοφίας που στρέφεται προς την πεποίθηση ότι, ο κόσμος είναι μια μεγάλη κοινωνική ομάδα που αποτελείται  από διαφορετικές οντότητες, επικυρώνοντας  και εκτιμώντας την ατομικότητα τους. Όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το ποιος είναι και από που προέρχεται, διότι η στήριξη της διαφορετικότητας είναι απόδειξη μιας υγιούς κοινωνίας.

Η επιμορφωτική δράση πραγματοποιείται και με τη συμμετοχή των γονέων κηδεμόνων των μαθητών/μαθητριών. Το εκπαιδευτικό υλικό συντάχθηκε από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ με τη συνδρομή και υποστήριξη του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών λειτουργών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More